«Έφυγε» από τη ζωή ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης

Είχε διαγράψει λαμπρή πορεία στο χώρο του Τύπου και των Γραμμάτων

«Έφυγε» από τη ζωή ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης

​Πλήρης ημερών άφησε την τελευταία του πνοή, ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης.

Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος, πέθανε σε ηλικία 92 ετών, έχοντας διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο χώρο του Τύπου και των Γραμμάτων.

Ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης, αγωνιστής της Αριστεράς και εμβληματική φυσιογνωμία για την «Αυγή», γεννήθηκε το 1922 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, έχοντας διατελέσει στέλεχος της Αντίστασης των Ελλήνων Αιγυπτιωτών.

36F477F7280486A98977A11B206587EA.jpg
Με τη μετεγκατάστασή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη «Δημοκρατική Αλλαγή» μέχρι τη Δικτατορία οπότε και συνελήφθη από τους συνταγματάρχες. Εξορίστηκε στη Γυάρο και τη Λέρο.

Με παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου γλίτωσε από την εξορία και κατέφυγε στην Κύπρο από όπου συνέχισε την αντιδικτατορική του δράση.

Κατά τη μεταπολίτευση υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού (διαδοχικά συμμετείχε στην ΕΑΡ, στον Συνασπισμό και στη ΔΗΜΑΡ) και διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή». Επίσης αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Αντί» από την αρχή της έκδοσής του έως σχεδόν το κλείσιμό του. Οι συνάδελφοι και οι φίλοι του τον θυμούνται ως παράδειγμα ήθους και ευρυμάθειας.

Η κηδεία του Σοφιανού Χρυσοστομίδη θα τελεστεί αύριο στις 11 το πρωί από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top