Έρχονται τα πάνω-κάτω: Εφαρμογή επιτρέπει το ΑΝΩΝΥΜΟ σερφάρισμα στο Facebook!

Οι χρήστες θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς να αφήνουν διαδικτυακά «ίχνη»

Έρχονται τα πάνω-κάτω: Εφαρμογή επιτρέπει το ΑΝΩΝΥΜΟ σερφάρισμα στο Facebook!

​Όσοι και όσες επιθυμείτε να μπαίνετε στο Facebook χωρίς να «φαίνεται», μπορείτε πλέον να το κάνετε, μέσω μιας «σκοτεινής» εφαρμογής ονόματι Tor, η οποία σας επιτρέπει να σερφάρετε ανώνυμα χωρίς να αφήνετε ηλεκτρονικά «ίχνη».

Τι είναι όμως το Tor; Αποτελεί ακρωνύμιο του «The Onion Router», και πρόκειται για ένα δίκτυο, το οποίο στήθηκε προκειμένου να επιτρέπει την ΜΗ ανιχνεύσιμη «περιήγηση» των χρηστών στο Ίντερνετ ταυτότητα και η γεωγραφική προέλευση του χρήστη αποκρύπονται μέσω ειδικής τεχνολογίας παραπλάνησης), αλλά και τη δημιουργία αφανών ιστοσελίδων, οι οποίες δεν εμφανίζονται καν στις μηχανές αναζήτησης (όπως της Google) και των οποίων οι διευθύνσεις λήγουν σε .onion.

Facebook-Tor-798x310.jpg

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕΣΩ Tor;

Χρειάζεται ένα ειδικό λογισμικό πλοήγησης, το Tor Browser, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του. Μάλιστα, όπως σε ένα κρεμμύδι υπάρχουν διαδοχικά στρώματα, έτσι και στο «σκοτεινό» Tor υπάρχουν αλλεπάλληλα στρώματα κρυπτογράφησης.

ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ:

Από τη στιγμή που ΟΛΑ τα δεδομένα του κάθε χρήστη είναι κρυπτογραφημένα, το Tor βοηθά χρήστες από χώρες οι οποίες προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο Facebook, όπως το Ιράν, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και η Κούβα. Όμως και το Tor έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο διαφόρων κυβερνήσεων, ιδίως της κινεζικής, που προσπαθούν επίσης να το μπλοκάρουν.

Να σημειώσουμε, ότι το Facebook είναι η ΠΡΩΤΗ μεγάλη εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ, η οποία επίσημα ανακοίνωσε την υποστήριξή της στο Tor, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το Tor σχεδιάστηκε από το εργαστήριο ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και συνεχίζει να χρηματοδοτείται από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερι��ών.

Οι χρήστες του περιλαμβάνουν στρατιωτικούς, διπλωμάτες, μυστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους (για διακριτική επικοινωνία με «πηγές» τύπου Σνόουντεν) και όποιον απλό χρήστη θέλει να κρατά μυστικές τις δραστηριότητές του στο Ίντερνετ. Γι' αυτό, άλλωστε, το Tor έχει συνδεθεί και με παράνομες πράξεις, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, η παιδική πορνογραφία κ.α.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕΣΩ TOR:

Στην περίπτωση της πρόσβασης στο Facebook μέσω Tor, οι χρήστες θα πρέπει πάντα να συνδέονται (log-in) με το όνομά τους. Όμως δεν θα είναι δυνατό να εντοπιστεί η τοποθεσία τους ή άλλη πληροφορία σχετική με αυτούς. Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω του προγράμματος Tor Browser στη διεύθυνση facebookcorewwwi.onion.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top