«Προσκυνά» την Αμφίπολη το CNN: τι λέει για τις ανασκαφές

Πώς συνδυάζει τα ευρήματα με την Οικονομία και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Προσκυνά» την Αμφίπολη το CNN: τι λέει για τις ανασκαφές

Με ένα εκτεταμένο άρθρο για τις ανασκαφές και τα ευρήματα στον τύμβο Καστά αποθεώνει την Αμφίπολη το CNN, συνδυάζοντας όσα έρχονται στο φως, τόσο με την οικονομική κατάσταση της χώρας, όσο και με το αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και την επίσκεψη Αλαμουντίν στην Αθήνα!

Αναφερόμενο στο ψηφιδωτό, το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο με τους εκατομμύρια αναγνώστες ανά τον κόσμο κάνει λόγο για περίτεχνο και εκθαμβωτικό εύρημα, ενώ παρουσιάζει ένα προς ένα τα μέχρι σήμερα ευρήματα και εστιάζει στην επίδραση που έχουν στην Ελλάδα της κρίσης οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις.

«Λίγες ημέρες πριν, σε παρουσίαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώθηκε από τους ειδικούς ότι τα οστά που βρέθηκαν στον τάφο της Βεργίνας είναι του βασιλιά Φιλίππου Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όσο η Ελλάδα κοιτά στο παρελθόν της για να κάνει βήματα μπροστά σε έναν καιρό κρίσης, ετοιμάζεται να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα πολιτιστικό μπρα ντε φερ: την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι αφαιρέθηκαν παράνομα και ζητά τον επαναπατρισμό τους», αναφέρει το CNN.

Τονίζοντας πως «υπάρχει πολιτιστικός πλούτος στην Ελλάδα και δεν αρνείται κανείς ότι οι αρχαιότητες είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά της χώρας, με τον τουρισμό να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων μετά τη ναυτιλία», το αμερικανικό δίκτυο αναφέρεται σε πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» για το «Σύνδρομο της Αμφίπολης» και διερωτάται αν πρόκειται για ένα μεγάλο προϊόν της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει η Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια και αν αυτό είναι μία προσπάθεια ανοικοδόμησης της τσαλακωμένης εικόνας της χώρας και ενίσχυσης της εθνικής υπερηφάνειας και του ηθικού.

«Τρεις επιφανείς δικηγόροι έφτασαν στην Ελλάδα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να βρεθεί η νομική οδός για την επιστροφή των Γλυπτών. Και είναι λίγοι εκείνοι που θα τραβήξουν περισσότερο την προσοχή από την 36χρονη Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία προσφάτως έγινε σύζυγος του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ», συνεχίζει το άρθρο και καταλήγει: «και ο ίδιος ο Κλούνεϊ είχε προκαλέσει έκπληξη όταν τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ταινία του "Μνημείων Άνδρες", τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Αμάλ Αλαμουντίν δεν ασχολείται πρώτη φορά με το ζήτημα, καθώς το 2011 είχε εμπλακεί σε σύνταξη έκθεσης, και τώρα, με το υψηλό προφίλ της και μετά τον γάμο της με τον Κλούνεϊ, αναμένεται να προσελκύσει περαιτέρω το διεθνές ενδιαφέρον για τις ελληνικές αρχαιότητες».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top