Παρίζα Τάμπριζ: Αυτή είναι η κορυφαία χάκερ της Google!

Παραδίδει μαθήματα σε ενδιαφερόμενους

Παρίζα Τάμπριζ: Αυτή είναι η κορυφαία χάκερ της Google!

Tη λένε Παρίζα Τάμπριζ, και θεωρείται η κορυφαία χάκερ της «Google Chrome», όχι επειδή κάνει υποκλοπές αλλά γιατί τις προλαμβάνει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ψευδώνυμο «πριγκίπισσα ασφαλείας της Google Chrome» που της έχουν αποδώσει.

Η Παρίζα, είναι μόλις 31 ετών γεννημένη στο Σικάγο των ΗΠΑ από Ιρανό πατέρα και Αμερικανο -πολωνή μητέρα και ξέρει καλά πως σκέφτεται ένας επαγγελματίας χάκερ.

Η δουλειά της Παρίζα, είναι να προστατεύει τους χρήστες της «google chrome» εκπαιδεύοντάς τους να σκέφτονται σα χάκερ!

Στο πρώτο μάθημα, τους ζητά να παραβιάσουν ένα αυτόματο πωλητή σοκολάτας χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας και οι τρόποι που βρίσκουν κάθε φορά είναι μοναδικοί : «οι υπάλληλοι ασφαλείας είναι καλοί στο να σκέφτονται “έξω από το κουτί” κι αυτός είναι ένας τρόπος να το αποδείξουν» αναφέρει η ίδια.

Η Παρίζα, ξεκαθαρίζει πως η δραστηριότητα των χάκερ, δεν πρέπει να συνδέεται απαραίτητα με παράνομες πράξεις ενώ αναφέρεται και σε εκείνους που υπέκλεψαν τις γυμνές φωτογραφίες των σελέμπριτι χαρακτηρίζοντάς τους λυπηρούς, αφού θα πρέπει οι χάκερ να κάνουν καλύτερες δημόσιες σχέσεις του εαυτού τους.

Γι αυτό ακριβώς το λόγο η «Google Chrome» προσφέρει 30.000 δολάρια σ ό��οιον χάκερ ανακαλύψει ιούς ή λάθη στον Chrome, ενώ μέχρι τώρα έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και έχει δώσει 1,25 εκατομμύρια δολάρια για 700 διορθώσεις.

Η Παρίζα που θεωρείται το πιο δυνατό χαρτί της Chrome το 2012, είχε ανακηρυχθεί από το «Forbes», μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες κάτω των 30 ετών στο χώρο της τεχνολογίας. Η νεαρή άλλωστε, είναι η διευθύντρια τμήματος της Σίλικον Βάλει με τους περισσότερους υφιστάμενους άντρες, πράγμα που προκαλεί τεράστια εντύπωση καθώς στη βιομηχανία του διαδικτύου μόνο το 30% είναι γυναίκες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top