Σάλος με τα γυμνά των σταρ: πώς να ασφαλίσεις τις φωτογραφίες σου!

Κενά στο iCloud φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε ο χάκερ

Σάλος με τα γυμνά των σταρ: πώς να ασφαλίσεις τις φωτογραφίες σου!

Συναγερμός έχει σημάνει στους κατόχους iPhone μετά την διαρροή γυμνών φωτογραφιών από τα κινητά 101 celebrities, καθώς ο χάκερ φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε κενό ασφαλείας που υπάρχει στο iCloud!

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, τα «πικάντικα» ενσταντανέ ηθοποιών, τραγουδιστριών και μοντέλων κάνουν από την Κυριακή τον γύρο του Ίντερνετ και, μάλιστα, κάποιες από τις σταρ, όπως η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς, έχουν επιβεβαιώσει πως οι φωτογραφίες είναι αληθινές.

Αν και οι έρευνες για τον χάκερ και τον τρόπο με τον οποίο έκλεψε τις φωτογραφίες είσαι σε εξέλιξη, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαρροή έγινε από το iCloud, ενώ η Apple δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Το iCloud είναι, ουσιαστικά, μια υπηρεσία αυτόματου συγχρονισμού μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφών, φωτογραφιών, εγγράφων, μουσικής και αγορασμένων εφαρμογών. Μέσω της υπηρεσίας, οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τα δεδομένα τους σε όλες τις συσκευές που φέρουν τις νεότερες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της Apple (π.χ. iPhone, iPad, iPod Τouch και Mac ή PC με Windows Vista ή Windows 7).

Για να ασφαλίσεις τα δεδομένα σου και να μην τρέχεις και δεν φτάνεις (όπως, καλή ώρα, οι 101 κυρίες της showbiz), επισκέψου τη σχετική ιστοσελίδα της Apple και ενεργοποίησε το σύστημα της εταιρείας. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι κωδικοί ασφαλείας (passwords) που θα χρησιμοποιήσεις, οι οποίοι δεν πρέπει να γνωστοποιούνται σε άλλους.

Πάντως, και στο παρελθόν είχαν υπάρξει χάκερς που υποστήριζαν ότι κατάφεραν να «σπάσ��υν» το iCloud, κάτι που Apple διέψευδε, ενώ η τωρινή επίθεση αποτελεί «πονοκέφαλο» για την εταιρεία καθώς έγινε λίγο πριν την παρουσίαση του νέου iPhone 6.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top