Τι ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ στην έξαρση του ρατσισμού;

Διημερίδα από την ΕΣΗΕΑ

​Τον ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης στην έξαρση του νεοναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο θα εξετάσει διημερίδα που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο.

Στην διημερίδα θα παραστεί ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Τζιμ Μπουμέλα και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της από την Ευρώπη. Στη συζήτηση, που θα συντονίσει ο πανεπιστημιακός Ρούλης Κοκελίδης, θα πάρουν μέρος οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας μας, τα πολιτικά κόμματα, τα πανεπιστημιακά τμήματα των μέσων ενημέρωσης, πολιτιστικές και κοινωνικές οργανώσεις και οι δημοσιογράφοι Ελευθερία Κουμάντου, Χάρης Σαββίδης, Γιάννης Μανδαλίδης, Τάνια Μποζανίνου, Χριστίνα Πάντζου, Ιωάννα Σωτήρχου, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Μαρία Ψαρά, Δημήτρης Ψαράς, Γιάννης Σουλιώτης, Λευτέρης Μπιντέλας, Χρήστος Ράπτης, Δεσύλλας Διονύσης και Αγγέλα Νταρζάνου.

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί και η προοπτική δημιουργίας διεθνούς παρατηρητηρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με σκοπό την ενημέρωση και την ενεργητική κινητοποίηση της κοινωνίας ενάντια στο νεοναζισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, ενώ θα παρουσιαστεί έκθεση γελοιογραφιών από Έλληνες και ξένους σκιτσογράφους.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων στον α' όροφο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), στις 10:30 το πρωί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top