Κρατείται ο ιδιοκτήτης της «Le Figaro»-Είναι ο 4ος πιο πλούσιος άνθρωπος στη Γαλλία

Έχασε την περασμένη εβδομάδα την ασυλία του ως γερουσιαστής

​Υπό κράτηση είναι ο γάλλος βιομήχανος Σερζ Ντασό στο πλαίσιο μιας υπόθεσης εξαγοράς ψήφων, την εποχή που ήταν δήμαρχος.

Μάλιστα ο 88χρονος έχασε την περασμένη εβδομάδα την ασυλία του ως γερουσιαστής.

Ο ιδιοκτήτης της συντηρητικής εφημερίδας Le Figaro είναι ύποπτος ότι χρησιμοποίησε την περιουσία του για να εξασφαλίσει την εκλογή του στο Κορμπέιγ-Εσόν, ένα δήμο κοντά στο Παρίσι, κάτι το οποίο αρνείται.

Η Γερουσία ανακοίνωσε στις 12 Φεβρουαρίου την άρση της ασυλίας του γερουσιαστή του δεξιού κόμματος UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) και από τότε ανακρίνεται.

Ο όμιλος Ντασό κατασκευάζει τα αεροπλάνα για επιχειρηματίες Falcon και τα μαχητικά Mirage και Rafale. «Θα μπορέσω να καταδείξω την πλήρη αθωότητά μου γι' αυτές τις δήθεν εξαγορές ψήφων, κατηγορίες πλήρως κατασκευασμένες από ορισμένους από τους πολιτικούς αντιπάλους μου» δήλωσε ο ίδιος.

Οι δικαστές ενδιαφέρονται για τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν το 2008, το 2009 και το 2010 στο Κορμπέιγ-Εσόν τις οποίες είχε κερδίσει ο Ντασό και στη συνέχεια ο Ζαν-Πιέρ Μπεστέ, που θεωρείται δικός του άνθρωπος.

Ο Σερζ Ντασό γεννήθηκε το 1925 και είναι μέλος μιας πανίσχυρης δυναστείας που εδώ και περισσότερο από 60 χρόνια κινεί τα νήματα στη Γαλλία.

Μάλιστα, το περιοδικό Forbes κατατάσσει τον Σερζ Ντασό στην 4η θέση του καταλόγου των πλουσιότερων ανθρώπων της Γαλλίας και στην 69η θέση των πλουσιότερων στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top