Τουλάχιστον 117 δημοσιογράφοι «έφυγαν» εν ώρα εργασίας το 2013

Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική οι πιο επικίνδυνες περιοχές

Τουλάχιστον 117 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους το 2013, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (IPI), αριθμός μειωμένος σε σχέση με τον περσινό (132 θάνατοι).

Σύμφωνα με το IPI, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική παραμένουν οι πιο επικίνδυνες περιοχές για τους δημοσιογράφους, αφού εκεί καταγράφηκαν 38 θάνατοι.

Η πιο επικίνδυνη χώρα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παραμένει η Συρία, όπου έχασαν τη ζωή τους 16 δημοσιογράφοι από τις αρχές του έτους. Ο αριθμός αυτός πάντως είναι υποτριπλάσιος των θανάτων που είχαν σημειωθεί το 2012. Στη δεύτερη θέση έρχονται το Ιράκ και οι Φιλιππίνες,με 13 θανάτους, ενώ ακολουθούν η Ινδία (11), το Πακιστάν (9), η Σομαλία (8) και η Βραζιλία (6).

«Αν εξαιρέσουμε τις χώρες που σπαράσσονται από πολέμους, ελάχιστες χώρες όπου έχουν σκοτωθεί δημοσιογράφοι τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να θέσουν σε εφαρμογή μηχανισμούς για να επιτρέψουν στους δημοσιογράφους να εργάζονται ελεύθερα και με ασφάλεια», τονίζ��ται στη σχετική ανακοίνωση, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζονται οι χώρες αυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top