Π. Κωστόπουλος: «Δεν έχω άμεση ευθύνη για αυτές τις οφειλές»

Αναβολή πήρε η δίκη του-ΔΕΙΤΕ τι λέει η δικηγόρος του

Π. Κωστόπουλος: «Δεν έχω άμεση ευθύνη για αυτές τις οφειλές»

​Αναβολή πήρε η δίκη του Πέτρου Κωστόπουλου στο αυτόφωρο, η οποία αφορά χρέη του παρουσιαστή προς το δημόσιο.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο, ενώ μέσω της δικηγόρου του διεμήνυσε ότι δεν ευθύνεται άμεσα ο ίδιος για τις συγκεκριμένες οφειλές, ύψους 390.000 ευρώ.

Δυο εβδομάδες μετά τη σύλληψη του Πέτρου Κωστόπουλου, η υπόθεση για τις οφειλές του έφτασε στο δικαστήριο. 200.000 ευρώ χρέη προς το ΙΚΑ και 190.000 ευρώ προς το δημόσιο... «Δεν έχω άμεση ευθύνη για αυτές τις οφειλές» ,λέει ο παρουσιαστής.

«Τα μεν είναι από το νέο ιδιοκτήτη, τα δε είναι από εκχώρηση μισθωμάτων αστικής ευθύνης του κ. Κωστόπουλου. Άρα τα σημερινά δεν είναι ευθεία οφειλή του Κωστόπουλου, προς το ΙΚΑ και το δημόσιο, κανένα από αυτά τα χρέη» είπε η δικηγόρος του.

Τα χρέη προς το ΙΚΑ δημιουργήθηκαν μετά την πώληση ραδιοφωνικού σταθμού σε άλλον επιχειρηματία, υποστηρίζει η δικηγόρος του, ενώ όσον αφορά τα χρέη προς το δημόσιο, θα καλυφθούν από την διαδικασία της πτώχευσης, την οποία έχει ζητήσει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου της ΙΜΑΚΟ.

«Ο κ. Κωστόπουλος έχει πουλήσει τα σπίτια του, έχει πληρώσει, έχει μηδενίσει όλα τα χρέη της ΙΜΑΚΟ μέχρι τον Φεβρουάριο του '12, έχοντας αποδώσει στο δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς 5,5 εκατ. ευρώ. Μπορεί να υπάρχουν κάποια άλλα μικρά μέχρι την κήρυξη πτωχεύσεως της εταιρίας, αλλά ο βασικός όγκος των οφειλών της ΙΜΑΚΟ έχει καλυφθεί από την ατομική περιουσία του κ. Κωστόπουλου» πρόσθεσε η δικηγόρος του.

Απαιτήσεις από τον Πέτρο Κωστόπουλο έχουν και πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας του.

«Θα διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας μέχρι τέλους», λένε οι ίδιοι με ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο Πέτρος Κωστόπουλος θεωρεί άδικη τη συμπεριφορά των πρώην εργαζομένων του, καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος έκανε τα πάντα για να σώσει την εταιρία του, αλλά και να αποπληρώσει τα δεδουλευμένα τους.

«Είναι άδικη γιατί ��κανε ότι μπορούσε μέχρι την τελευταία στιγμή και δανείστηκε, βάζοντας υποθήκη τα σπίτια του, που μέρος από αυτό το δάνειο κάλυψε τα δεδουλευμένα του 2011. Έμειναν κάποιες οφειλές, όμως αυτή η επίθεση σε ατομικό επίπεδο και οικογενειακό, θεωρώ ότι είναι άδικη και ανεπίτρεπτη. Δεν έχει ατομικά χρήματα να δώσει.. έβαλε ότι χρήματα, δηλαδή τι άλλο να κάνει;; Κι αυτή τη στιγμή εργάζεται για να μεγαλώσει τρία παιδιά», είπε η δικηγόρος του.

Η δίκη αναβλήθηκε, έτσι ώστε να κληθεί εκ νέου να καταθέσει για την υπόθεση μάρτυρας του δημοσίου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top