Ο Πούτιν έκλεισε το πρακτορείο Ρία Νοβόστι

Με συνοπτικές διαδικασίες η δημιουργία νέου κρατικού πρακτορείου ειδήσεων

Ο Πούτιν έκλεισε το πρακτορείο Ρία Νοβόστι

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκλεισε το πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νοβόστι και διόρισε τον σκληροπυρηνικό παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης, Ντμίτρι Κισελιόφ, επικεφαλής ενός νέου κρατικού πρακτορείου ειδήσεων με ονομασία Ρόσια Σεγκόντια.

Ο Κισελιόφ υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού VGTRK και έγινε γνωστός ως παρουσιαστής ειδησεογραφικής εκπομπής στην οποία κατά κόρον επέκρινε τη Δύση.

Μέσα στα πέντε τελευταία χρόνια, το RIA Novosti είχε μεταμορφωθεί στο μεγαλύτερο ρωσικό όμιλο διεθνών μέσων ενημέρωσης, προσφέροντας ειδησεογραφικές υπηρεσίες πολυμέσων στα αγγλικά, τα αραβικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα κινεζικά.

Το 2011 το πρακτορείο είχε προϋπολογισμό 109 εκατ. δολάρια. Οι δημοσιογράφοι του RIA λένε πως η διευθύντρια Σβετλάνα Μίρονγιουκ είχε μετατρέψει το πρακτορείο στο πιο ελεύθερο κρατικό μέσο ενημέρωσης της Ρωσίας.

Ο προϋπολογισμός του RIA μειώθηκε σημαντικά το καλοκαίρι, προκαλώντας εικασίες ότι το Κρεμλίνο είναι δυσαρεστημένο από τη συντακτική γραμμή του.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top