Πρεμιέρα απόψε στο STAR: «Η μεγάλη έρευνα του STAR με την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου»

Στις 23:45-Με θέμα «Πόσο στοιχίζει ένα λίτρο καθαρού αίματος»

​Ο Τάσος Τέλλογλου έχει γράψει τη δική του δημοσιογραφική ιστορία στο ρεπορτάζ και μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, παρουσιάζει έρευνες με θ��ματα, που απασχολούν όλη την κοινωνία.

Ορισμένες από αυτές τις μεγάλες έρευνες θα παρουσιάζονται στο Star σε αυτόνομες εκπομπές.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, στις 23:45 ο Τάσος Τέλλογλου θα μας παρουσιάσει την πρώτη έρευνα με θέμα «Πόσο στοιχίζει ένα λίτρο καθαρού αίματος».

Στα τέλη Νοεμβρίου ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), στον οποίο είναι ασφαλισμένοι 3 εκατομμύρια άνθρωποι, έστειλε στους παρόχους υγείας (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ελεύθερους επαγγελματίες) ένα σημείωμα με την προειδοποίηση ότι μετά το πρώτο δίμηνο του 2014 θα «κοπεί» το 60% περίπου του τζίρου, που είχαν κάνει τον προηγούμενο χρόνο.

Το υπουργείο Υγείας το είχε αποφασίσει ήδη από τον Ιούνιο του 2013 αλλά τότε φαίνεται ότι κανείς δεν το είχε πάρει στα σοβαρά, αλλιώς δεν εξηγείται πώς το κόστος για τις διαγνωστικές εξετάσεις αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, έναντι του προηγούμενου χρόνου, κατά 10 ολόκληρα εκατομμύρια!

Τι σημαίνει το «μεγάλο μαχαίρι» για τους ασφαλι��μένους;

Πώς από το «πάρτι» του 2003-2009, φθάσαμε στις οριζόντιες μειώσεις και πώς συνυπάρχει η περίοδος της δραστικής περικοπής με τη συνεχιζόμενη λεηλασία των ταμείων, όπως έγινε πρόσφατα στον «Οίκο του Ναύτου»;

Ο Τάσος Τέλλογλου συζήτησε τον περασμένο μήνα με στελέχη ασφαλιστικών ταμείων, χρόνιους ασθενείς, ιατρούς, ελεγκτές και κλινικάρχες και παρουσιάζει πώς οι ιθύνοντες «έριξαν το καράβι έξω» και οδηγήθηκαν σε μέτρα επί «δικαίων και αδίκων».

Ο Τ. Τ. στράφηκε σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα, όπως αυτός των νεφροπαθών της αιμοκάθαρσης, όπου κάθε περικοπή απειλεί την ουσία της θεραπείας και επιχείρησε να βρει ποια είναι μία κανονική τιμολόγηση ενός λίτρου καθαρού αίματος.

Ρεπορτάζ: Λάζαρος Μπέλτσιος

Σκηνοθετική επιμέλεια: Σάκης Σιάρκος

Παραγωγή: Νικολέττα Γιαννακοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Βενιός
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ STAR ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top