ΧΑΜΟΣ στα social media με το αμφιλεγόμενο σχόλιο του Βέλτσου, για Ρεπούση-Τριανταφύλλου

Τις συσχετίζει με τη θεωρία του Λακάν για το φύλο και το φαλλό

Χαμό έχει προκαλέσει στα social media το αμφιλεγόμενο σχόλιο του Γιώργου Βέλτσου με τίτλο «Cherchez la femme», στο οποίο συσχετίζει τις κυρίες Σώτη Τριανταφύλλου και Μαρία Ρεπούση, με τη θεωρία του Λακάν για το φύλο και τον φαλλό.

  • Στο σχόλιο του, ο διανοούμενος συγγραφέας και πρόσφατα καθηγητής, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεν ξέρω αν η Σ. Τριανταφύλλου “συνωστίζεται” με τους 57 ή αν η Ρεπούση “καπελώνεται” από τον Κουβέλη. Αυτό που ξέρω είναι ότι το σύμπτωμά τους είναι επ’ ακριβώς το φύλο στο οποίο δεν ανήκουν: “ο άνδρας έχει τον φαλλό ενώ η γυναίκα είναι χωρίς να τον...”».

Το εν λόγω σχόλιο, χαρακτηρίζεται από πολλούς στα social media ως σεξιστικό, και όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Να σημειώσουμε, πως στην ψυχαναλυτική θεωρία του Ζακ Λακάν περί ��αλλού, υποστηρίζεται πως οι άνδρες «έχουν» τον φαλλό ενώ οι γυναίκες «είναι» ο φαλλός.

Σε πιο ελεύθερη μετάφραση; Οι άντρες μπορεί μεν βιολογικά να έχουν πέος αλλά οι γυναίκες είναι αυτές που το διαθέτουν συμβολικά.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top