ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR.GR: θα πάει Eurovision η Ελλάδα;

Τι αναφέρουν δημοσιεύματα και τι απαντούν ΔΤ και EBU

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Θεοδώρου

Στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων έχει βρεθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision του 2014, με αφορμή, τα οικονομικά, αλλά, κυρίως, το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το star.gr επικοινώνησε με ανθρώπους της δημόσιας τηλεόρασης και της διοργανώτριας EBU και σου παρουσιάζει όσα πραγματικά συμβαίνουν!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συμμετοχή της χώρας μας στον διαγωνισμό του Μαΐου στην Κοπεγχάγη (στις 6, 8 και 10 Μαΐου) είναι «χλωμή», λόγω του κόστους, αλλά και των διαδικασιών για τον φορέα που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ. Όπως αναφέρουν, αν ο Ευρωπαϊκός Τηλεοπτικός Οργανισμός (EBU) δεν δεχθεί τον νέο φορέα, η Ελλάδα δεν θα πάρει μέρος.

«Δεν σχολιάζουμε εσωτερικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, μέχρι να συμπληρωθεί η λίστα με τις συμμετοχές», απάντησε στέλεχος της EBU σε επικοινωνία του με το star.gr! Όπως πρόσθεσε, οι επιστολές για την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος στην Eurovision του 2014 θα σταλούν σε περίπου τρεις εβδομάδες και η πλήρης λίστα των χωρών που θα συμμετάσχουν θα δημοσιευτεί ��ον Ιανουάριο.

Πηγές από την ΔΤ, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, τόνισαν στο star.gr πως το νομοσχέδιο για τον νέο φορέα καταρτίστηκε από την κυβέρνηση σε συνεργασία με την EBU. Παράλληλα, επισήμαναν πως ο Ευρωπαϊκός Τηλεοπτικός Οργανισμός έχει περίπου 120.000 ευρώ ετήσια έσοδα από την συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό, ενώ τυχόν απουσία της χώρας μας θα «αδυνάτιζε» την δυναμική της Eurovision στα Βαλκάνια όπου η Ελλάδα θεωρείται από τις πιο δυνατές συμμετοχές.

Κατά τις ίδιες πηγές, δεν έχει τεθεί θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από την Eurovision του 2014, ενώ οι οποιεσδήποτε επίσημες συζητήσεις και αποφάσεις θα ληφθούν εντός των χρονικών ορίων που ορίζουν οι κανονισμοί το�� διαγωνισμού.

Τέλος, αναφορικά με το οικονομικό σκέλος, μετά και την αποχώρηση της Κύπρου από την Eurovision λόγω των περικοπών στο ΡΙΚ, οι ίδιες πηγές από την ΔΤ ανέφεραν στο star.gr το παράδειγμα της περσινής διοργάνωσης, όπου υπήρξε συνεργασία της ΕΡΤ με ιδιωτικό φορέα, προσθέτοντας πως πρώτο μέλημα παραμένει η συμμετοχή μας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top