ΟΡΙΣΤΙΚΟ: φεύγει από την Eurovision η Κύπρος!

Τι οδήγησε στην αποχώρηση και το παράδοξο με την συμμετοχή της χώρας

Θύμα της οικονομικής κρίσης έπεσε η Eurovision: το ΡΙΚ ανακοίνωσε πως η Κύπρος δεν θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό του 2014, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες!

«Το Συμβούλιο κατέληξε στην απόφαση αυτή, αφού προσμέτρησε και τα αισθήματα της κοινής γνώμης όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Έλαβε επίσης υπόψη την περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ για το 2014, και την ανάγκη για δραστικές περικοπές στις δαπάνες για τα προγράμματα», αναφέρει η σχετική α��ακοίνωση.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, το ΡΙΚ έχει κληθεί να μειώσει τον προϋπολογισμό του κατά 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτή είναι η τρίτη φορά που η Κύπρος απέχει από τον διαγωνισμό.

Το... παράδοξο της υπόθεσης;
Η Κύπρος δεν διαγωνίστηκε τις Eurovision του 1964, του 2001 και του 2014, που έγιναν... στη Δανία, ενώ η χώρα απουσίασε από την διοργάνωση του 1988.

Θυμίζουμε πως την αποχώρησή της από τον επικείμενο διαγωνισμό λόγω οικονομικών προβλημάτων έχει ήδη ανακοινώσει η Κροατία.

Δείτε το βίντεο και θυμηθείτε την συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top