«Πόλεμος» ΕΣΗΕΑ – Καψή για τις συμβάσεις στη ΔΤ

Γιατί κατηγορεί τον φορέα η Ένωση και τι απαντά ο υπουργός

Αφορμή για σύγκρουση μεταξύ ΕΣΗΕΑ και Παντελή Καψή αποτέλεσαν οι συμβάσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στη Δημόσια Τηλεόραση.

«Ο υποτιθέμενος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν έχει αναγγείλει ακόμη στα ταμεία των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, ούτε και στο ΙΚΑ, καμία πρόσληψη συναδέλφου. Όσοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι υπέκυψαν και υπέγραψαν 2μηνη σύμβαση “εποχικού προσωπικού” εργάζονται ανασφάλιστοι, κρατήσεις δεν γίνονται, οι ασφαλιστικοί μας οργανισμοί δεν γνωρίζουν πόσοι, ποιοι και με ποιους όρους βρίσκονται στην Δ.Τ.», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Παράλληλα, η Ένωση καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τις διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών «να ασκήσουν τώρα τα δικαιώματά τους, αφού, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση της δημόσιας Δ.Τ. παραβιάζεται το σύνολο της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας».

«Για μια ακόμη φορά η ΕΣΗΕΑ αναπαράγει ανακριβείς πληροφορίες. Όλοι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Τηλεόραση έχουν υπογράψει συμβάσεις, οι ασφαλιστικές τους κρατήσεις γίνονται κανονικά και θα αποδοθούν στα οικεία ταμ��ία όταν γίνει η εκκαθάριση του μήνα, όπως προβλέπει ο νόμος», είναι η απάντηση που εκδόθηκε από το γραφείου του κ. Καψή.

Επισημαίνοντας ότι, πριν από λίγες ημέρες, έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος στη Δ.Τ. από την Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ και δεν διαπιστώθηκαν παρατυπίες, η ανακοίνωση του υφυπουργού καταλήγει: «είναι άξιο προσοχής πάντως, ότι την ώρα που η ανεργία πλήττει περισσότερο, ίσως, από κάθε άλλο κλάδο τους δημοσιογράφους, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ασχολείται με εργαζόμενους στο Δημόσιο, όπου τηρείται απολύτως η εργατική νομοθεσία και αδιαφορεί για το ότι 1800 εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ που έχουν υποβάλει αίτηση -μεταξύ των οποίων και πολλοί δημοσιογράφοι- δεν μπορούν να εργασθούν, επειδή συνεχίζεται η κατ��ληψη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top