«Πόλεμος» Καψή – ΕΣΗΕΑ για τις προσλήψεις στη ΔΤ

Τι καταγγέλλει η Ένωση και τι απαντά ο υφυπουργός

Εκατέρωθεν ανακοινώσεις για τις προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση αντάλλαξαν Παντελής Καψής και ΕΣΗΕΑ, μετά από καταγγελία της Ένωσης που κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει τη νομιμότητα.

«Η ασυδοσία και οι παραπλανητικές υποσχέσεις για μια επισφαλή θέση εργασίας είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Η λίστα των επιτυχόντων έχει γίνει “λάστιχο”. Καθημερινά “μαγειρεύεται”, ενώ προκύπτουν συνεχώς ζητήματα νομιμότητας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με την Ένωση, «απορρίπτονται άνευ λόγου επιτυχόντες, των οποίων τα δικαιολογητικά έχουν γίνει αποδεκτά, ενώ καλούνται να υπογράψουν σύμβαση εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου σε ειδικότητες, που δεν περιλαμβάνονται στην πρόσκληση. Απασχολούνται ακόμη εργαζόμενοι με παράλληλη απασχόληση, ενώ συμβάσεις που έχουν υπογραφεί καταργούνται με ένα τηλεφώνημα».

«Προκαλεί κατάπληξη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που αναπαράγει ατεκμηρίωτες καταγγελίες σχετικά με τη στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης. Κι αυτό παρά το ότι έχει, επανειλημμένως, ζητηθεί από την εκπρόσωπο των εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ να συμμετέχει στη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και την μοριοδότηση», απάντησε με ανακοίνωσή του ο Παντελής Καψής.

Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Ένωσης, ο υφυπουργός κατέληξε: «η μόνη οδηγία που έχει δοθεί από την πρώτη στιγμή είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της σειράς μοριοδότησης, η διασφάλιση της νομιμότητας και η διαφάνεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top