«Έφυγε» από τη ζωή ο καθηγητής Νίκος Μάργαρης και διευθυντής του «National Geographic»

Aστείρευτη πηγή ενεργητικότητας μέχρι και την τελευταία του μέρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο καθηγητής Νίκος Μάργαρης και διευθυντής του «National Geographic»

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Μάργαρης.

Ο καθηγητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ, διετέλεσε επί 14 χρόνια, διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του «National Geographic».

Στα τέλη του 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο, με τον οποίο και έχασε τελικά τη μάχη. Τα τελευταία του κείμενα για το «Νational Geographic», τα έστειλε στις 25 Αυγούστου.

Πρόσφατα, ο Νίκος Μάργαρης κράτησε στα χέρια του και τον πρώτο του εγγονό.

Μέχρι και την τελευταία ημέρα, ο Νίκος Μάργαρης ήταν αστείρευτη πηγή ενεργητικότητας. Δημιουργικός και μαχητικός, σχεδίαζε και υλοποιούσε μοναδικές και πρωτοποριακές εκδόσεις, που κατάφεραν ν΄αποσπάσουν πολλά διεθνή βραβεία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΡΓΑΡΗ:

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1943 και πραγματοποίησε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή υπό την εποπτεία του Καθηγητή Κ. Μητράκου.

Διετέλεσε ακαδημαϊκός δάσκαλος στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου εξελέγει Καθηγητής Α' και Διευθυντής Τομέα Οικολογίας στα 35 του, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου υπήρξε ο εμπνευστής, ιδρυτής και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Υπήρξε πρωτοπόρος της Μεσογειακής Οικολογίας Φυτών στην οποία μύησε γενεές φοιτητών που σήμερα συνεχίζουν το έργο του.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του καριέρα, ήταν συγγραφέας, δημο��ιογράφος και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, που ευαισθητοποίησαν το ευρύ κοινό σε θέματα φυσικού, κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.

Αποτέλεσε μοναδικό πρότυπο για τους νεότερους συνεργάτες, τους οποίους ενέπνεε και καθοδηγούσε με πραότητα και συνέπεια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top