Πρόεδρος EBU: «η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αντιδημοκρατική»

Ζήτησε την άμεση επαναφορά του σήματος

Πρόεδρος EBU: «η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αντιδημοκρατική»

«Από τότε που ιδρύθηκε η EBU δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο... Δεν είμαστε εδώ μόνο για την ΕΡΤ, αλλά για την Δημοκρατία», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ζαν Πολ Φιλιπό, που βρίσκετα�� στην Αθήνα, ζητώντας παράλληλα την άμεση επαναφορά του σήματος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ο κ. Φιλιπό εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στο κλείσιμο της ΕΡΤ: «είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, γιατί πιστεύουμε ότι σε περιπτώσεις σαν αυτή η αλληλεγγύη είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας. Το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει να κάνει με θέματα ελευθερίας του λόγου και πλουραλισμού. Επίσης, είναι θέμα πολιτισμού, δεδομένου ότι τα δημόσια ΜΜΕ είναι αυτά που επενδύουν περισσότερο στον πολιτισμό της κάθε χώρας», είπε μεταξύ άλλων.

Παρούσα στη συνέντευξη ήταν και η γενική διευθύντρια της EBU, Ίνγκριντ Ντελτένρ, η οποία τόνισε πως βασικό αίτημα του Οργανισμού είναι να πάρει πίσω το «λουκέτο» η κυβέρνηση και να επαναφέρει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Η απόφαση της κυβέρνησης δεν είναι μόνο αντιδημοκρατική, είναι και εντελώς αντιεπαγγελματική δεδομένου ότι η ΕΡΤ έχει υπογράψει συμφωνίες και συμβόλαια, τα οποία δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει. Αυτή είναι και η αιτία που η απόφαση αυτή μας εξέπληξε τόσο πολύ. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο;», υποστήριξε.

Εντός της ημέρας, ο κ. Φιλιπό θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να του παραδώσει επιστολή, την οποία υπογράφουν 51 διευθυντές ευρωπαϊκών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, με την οποία ζητούν την άμεση επαναφορά του σήματος της ΕΡΤ.

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από την συνέντευξη του επικεφαλής και της διευθύντριας της ΕBU

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top