ΑΥΤΟ είναι το σχέδιο για τη νέα ΕΡΤ

Πότε ξεκινά να μεταδίδει, πόσοι θα εργάζονται σ’ αυτή;

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ με αποτέλεσμα να απολυθούν 2.656 εργαζόμενοι. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα ΕΡΤ, η κρατική τηλεόραση θα ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι το συντομότερο δυνατό, με λιγότερους όμως εργαζομένους και αρκετά πιο συμμαζεμένη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νέος οργανισμός θα απασχολεί περίπου 1.000 άτομα, τα οποία θα προσληφθούν μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι που θα μείνουν εκτός ΕΡΤ προβλέπεται να απορροφηθούν σε άλλους φορείς του δημοσίου, όπως τα νοσοκομεία, τα ΚΕΠ ή όπου άλλου υπάρχει ανάγκη.

Η νέα ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν, ενώ όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, το διάστημα που δεν θα εκπέμπει η κρατική τηλεόραση οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο για την ίδρυση της νέας ΕΡΤ έχει ήδη συνταχθεί από τον νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Καρακώστα και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες. Μάλιστα θα συγκροτηθεί κι ένα εποπτικό συμβ��ύλιο που θα αναλάβει τον έλεγχο της δημόσιας τηλεόρασης.

Τέλος, με τη σύσταση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, θα προκηρυχθεί και η πρόσληψη διεθνούς συμβούλου, ο οποίος θα πρέπει να ετοιμάσει το οργανόγραμμα και το πλάνο λειτουργίας της ΕΡΤ, ώστε να βγει και πάλι στον αέρα τον Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top