Τέλος εποχής για την ΕΡΤ στις 23:13

«Μαύρισαν» οι οθόνες

Τέλος εποχής για την ΕΡΤ στις 23:13

Πρώτη ανάρτηση: 11/06/2013, 23:15

Σαν ντόμινο έπεφτε από τις 22:30 και έπειτα το αναλογικό σήμα της ΕΡΤ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Στις 23:13 «μαύρισαν» οι οθόνες. Τέλος εποχής για την κρατική τηλεόραση. Έσβησε και το αναλογικό και το ψηφιακό σήμα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση τα μεσάνυχτα της 11ης Ιουνίου.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ήταν ο δημόσιος φορέας δικτύων εκπομπών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην Ελλάδα. Ανήκε εξ ολοκλήρου στο ελληνικό δημόσιο.

Οι κύριες υπηρεσίες της Ε.Ρ.Τ ήταν η εκπομπή τριών τηλεοπτικών σταθμών και 28 ραδιοφωνικών σταθμών σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το μεσημέρι της 11ης Ιουνίου η κυβέρνηση της Ελλάδας ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, μετά το τέλος του προγράμματός της τα μεσάνυχτα.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 1966 ως διάδοχη του πρώην ΕΙΡ και μετέπειτα (με την προσθήκη της τηλεόρασης) ΕΙΡΤ (Εθνικόν Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως).

Η αρχή έγινε με την Ελληνική Ραδιοφωνία η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1938 και εγκαινιάστηκε από τον τότε βασιλιά Γεώργιο Β΄, ενώ το 1945 ιδρύθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.) που ανέλαβε την ευθύνη λειτουργίας του σταθμού.

Η επίσημη έναρξη της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης έγινε στις 23 Φεβρουαρίου 1966, με πρώτη παρουσιάστρια την Ελένη Κυπραίου και συντονιστή το δημο��ιογράφο Γεώργιο Κάρτερ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top