Προετοιμάζεται ο… «ξαφνικός θάνατος» της ΕΡΤ

Απολύσεις, αναδιοργάνωση και πιθανό λουκέτο στο τραπέζι των συζητήσεων

Προετοιμάζεται ο… «ξαφνικός θάνατος» της ΕΡΤ

Έντονος πόλεμος παρασκηνίων εξελίσσεται από χθες για το μέλλον της ΕΡΤ, με την άφιξη του υψηλού κλιμακίου της Τρόικας, η οποία πιέζει για να προχωρήσουν οι 2.000 απολύσεις και η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων στο δημόσιο.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει όργιο φημών για κλείσιμο περιφερειακών σταθμών και του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» και μείωση των οργανικών θέσεων προσωπικού.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η απόφαση για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ έχει ήδη ληφθεί, ενώ χθες υψηλόβαθμος παράγοντας του Μεγάρου Μαξίμου επικοινώνησε με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, θέτοντας επί τάπητος το ενδεχόμενο του… «ξαφνικού θανάτου» της δημόσια τηλεόρασης και την επαναλειτουργία της μετά από κάποιο χρονικό διάστημα με νέα δομή και σαφώς λιγότερο προσωπικό, μειωμένο κατά 50%.

Η πρόταση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιπποκράτους και της Αγίου Κωνσταντίνου, με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη να ζητούν να συζητηθεί το θέμα της ΕΡΤ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ξεκαθάρισαν ότι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε έν�� σχέδιο αναδιοργάνωσης και οικονομικής εξυγίανσης της ΕΡΤ, αλλά σε καμία περίπτωση στο λουκέτο της.

Η ΝΔ πάλι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση των 2.000 απολύσεων μέσα στον Ιούνιο και όπως δείχνουν τα πράγματα η αρχή θα γίνει από την κρατική τηλεόραση.

Υπολογίζεται ότι από την αναδιοργάνωση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα θα αποχωρήσουν περισσότεροι από 600 υπάλληλοι, κυρίως τεχνικών και διοικητικών καθηκόντων, ενώ το σχέδιο αναδιάρθρωσης έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2013.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top