Μια ελληνίδα δημοσιογράφος αποκάλυψε το έγγραφο «ΒΟΜΒΑ» του ΔΝΤ

«Οι Βρυξέλλες δε γνώριζαν τίποτα»

Μια ελληνίδα δημοσιογράφος αποκάλυψε το έγγραφο «ΒΟΜΒΑ» του ΔΝΤ

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, Έλληνα θα βρεις! Ακόμη και πίσω από το έγγραφο-βόμβα του ΔΝΤ για το πρώτο Μνημόνιο, το οποίο αποκάλυψε και έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνίδα δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια της Wall Street Journal, Ματίνα Στέβης!

Όπως σας είχαμε γράψει, το αυστηρώς εμπιστευτικό έγγραφο του Ταμείου που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι το χρέος της Ελλάδας δεν ήταν βιώσιμο και επικρίνει την καθυστέρηση που σημειώθηκε, τονίζοντας ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα για να είναι αποτελεσματικό.

Πως το ανακάλυψε, όμως, η ελληνίδα δημοσιογράφος Ματίνα Στέβης; «Eίχα πληροφόρηση ότι υπήρχε το έγγραφο. Βρήκαμε το έγγραφο, το διαβάσαμε και θεωρήσαμε ότι είναι μια σημαντική απόφαση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον απόηχο από την αποκάλυψη του εγγράφου και το αν υπάρχουν παρενέργειες σε οικονομικό παγκόσμιο επίπεδο, η Ελληνίδα δημοσιογράφος τόνισε: «Ελάχιστες είναι οι παρενέργειες. Μπορεί να δίνει μια ηθική ικανοποίηση σε κάποιους Έλληνες και Ευρωπαίους που το έλεγαν νωρίτερα. Αυτό το είπε και ο πρωθυπουργός στο Ελσίνκι χθες».

Η ίδια, πρόσθεσε πως «μέσα στα έγγραφα περιλαμβάνεται μια πολύ δυνατή κριτική για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», κάτι που έγινε εξάλλου αντιληπτό από την άμεση αντίδραση της Κομισιόν, η οποία έριξε... άκυρο στην εκτίμηση του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα δημοσιογράφο, «οι Βρυξέλες δε γνώριζαν για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου. Από τη στιγμή που το βγάλαμε εμείς πέρασαν 7 ώρες. Στο διάστημα αυτό οι Βρυξέλλες ζήτησαν το έγγραφο και δεν το έβγαλαν. Δεν τους έκαναν καν τη χάρη να το στείλουν» .

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top