Η Τουρκία «φλεγόταν» και η τηλεόραση έδειχνε... καλλιστεία!

Αποτυχία για τα «παραδοσιακά» ΜΜΕ – τα social media μόνη πηγή πληροφόρησης

Η Τουρκία «φλεγόταν» και η τηλεόραση έδειχνε... καλλιστεία!

Το «Βατερλώ» τους παραδέχθηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Τουρκία τις τελευταίες μέρες: την ώρα που ο κόσμος διαδήλωνε μαζικά, τα τηλεοπτικά κανάλια έδειχναν... οτιδήποτε άλλο, ενώ τα social media ήταν η μόνη πηγή ενημέρωσης!

Μπορεί η πλατεία Ταξίμ να ήταν πεδίο εξέγερσης και εξελίξεων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Τουρκίας υποβάθμιζαν το γεγονός. Μάλιστα, τα NTV και Star TV έδειχναν διαγωνισμό ομορφιάς, την στιγμή που διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούονταν στους δρόμους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθυντής ειδήσεων του NTV ζήτησε συγνώμη από τους εργαζόμενους για την στάση που κράτησε ο σταθμό, έξω από τον οποίο συγκεντρώθηκαν πολλοί Τούρκοι το βράδυ της Δευτέρας, καταγγέλλοντας συγκάλυψη των γεγονότων.

Στο μεταξύ, οι εφημερίδες μπορεί να είχαν στα πρωτοσέλιδά τους τα γεγονότα στην πλατεία Ταξίμ, ωστόσο, τα ρεπορτάζ τους περιορίζονταν στις αναφορές για ζημιές και τραυματισμούς, στάση που άλλαξε από την Κυριακή και έπειτα.

Facebook και Twitter έκαναν την διαφορά στην ενημέρωση: μόνο την Παρασκευή υπολογίζεται ότι στάλθηκαν 3.000 tweets το λεπτό για όσα συνέβαιναν στην Τουρκία, ενώ ενδεικτικό είναι πως οι followers της δημοσιογράφου του Reuters, Μπιρσέν Ατλαλί, που «στρίμωξε» τον Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου εκτινάχθηκαν από τους 170 στους 88.000!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top