Το Ευρωκοινοβούλιο ακύρωσε έκθεση των Ελλήνων φωτορεπόρτερ

«Η είδηση υπό διωγμό» και στο Ευρωκοινοβούλιο

Για σκόπιμη ακύρωση της έκθεσης «Η είδηση υπό διωγμόν» που θα παρουσιαζόταν στις 3 Ιουνίου καταγγέλλει το Ευρωκοινοβούλιο η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των Ελλήνων φωτορεπόρτερ: «με πρόσχημα διαδικαστικά κωλύματα, κάποιοι γραφειοκράτες σταμάτησαν την παρουσίαση της έκθεσης στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, λίγες ώρες πριν τα εγκαίνιά της, όταν μάλιστα αυτή προετοιμαζόταν για πάνω από έξι μήνες, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ευρωβουλευτού, Μαριλένας Κοππά».

Η επίσημη δικαιολογία για την ακύρωση της έκθεσης ήταν ότι δεν μπορούσε να εκτεθεί ως έχει με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

«Ως ΕΦΕ απαντάμε πως, εάν οι φωτογραφίες μας σοκάρουν κάποιους γραφειοκράτες και δεν επιθυμούν να τις δουν αναρτημένες στους κεντρικούς τοίχους του “ελεύθερου και ανοιχτού” Ευρωκοινοβουλίου που στηρίζει κατά τα άλλα την ελευθερία του Τύπου, δηλώνουμε πως όσα αποτυπώνονται στην έκθεση αυτή, είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι τ��ς καθημερινότητάς μας που βιώνουμε στην Ελλάδα εδώ και καιρό», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top