Γερμανός δημοσιογράφος κρατείται φυλακισμένος στη Συρία

Τελευταία σημάδια ζωής ένα μήνυμα από το κινητό του

Γερμανός δημοσιογράφος κρατείται φυλακισμένος στη Συρία
Ένας Γερμανός δημοσιογράφος, ο Άρμιν Βερτς, κρατείται εδώ και μία εβδομάδα στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε την Δευτέρα γερμανική εφημερίδα.

Μία εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι υπάρχουν "ενδείξεις" σύμφωνα με τις οποίες "ένας Γερμανός έχει φυλακιστεί στο Χαλέπι" και ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι σε επαφή με τους διπλωμάτες της στη Συρία προκειμένου να ριχτεί κάποιο φως στην υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δημοσιογράφος έστειλε στις 5 Μαΐου ένα μήνυμα με το κινητό του στο οποίο έγραφε ότι έχει συλληφθεί από την αστυνομία. Την περασμένη Κυριακή, σε νέο μήνυμα, ζήτησε βοήθεια αναφέροντας ότι έχει μεταφερθεί, μαζί με άλλους κρατούμενους, στη Λαττάκεια. Δεν διευκρίνισε για ποιο πράγμα τον κατηγορούν οι συριακές αρχές.

Η Ταγκεσπίγκελ ανέφερε πάντως ότι δεδομένου ότι ο Βερτς δεν διαθέτει δημοσιογραφική βίζα από τη συριακή κυβέρνηση θεωρείται ότι βρίσκεται παράνομα στη Συρία. "Ο Βερτς, που έχει γεννηθεί το 1945, τα τελευταία χρόνια έχει πάει σε πολλές εμπόλεμες περιοχές και γνώριζε τους κινδύνους που διέτρεχε" σημείωσε.

Ο Άρμιν Βερτς ζει στην Ινδονησία και περιστασιακά έστελνε ρεπορτάζ στη βερολινέζικη εφημερίδα. Στις αρχές Μαΐου μπήκε στη Συρία για λογαριασμό δύο ασιατικών εφημερίδων. Σχεδίαζε να κάνει ρεπορτάζ για την κατάσταση των προσφύγων στην περιοχή αυτή.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top