ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Οι Έλληνες, κλείνουν 8ωρο μπροστά σε Facebook και τηλεόραση!

«Λιώνουν» μπροστά από τις οθόνες τους-Διαβάστε τα αποτελέσματα έρευνα��

Κλείνουμε 8ωρο μπροστά από τις οθόνες των υπολογιστών και των τηλεοράσεων μας, οι Έλληνες!

Σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα των επιστημόνων του ελληνικού εκπαιδευτικού ιδρύματος Μ.Ξενοφώντος, οι Έλληνες λιώνουν μπροστά στις οθόνες των συσκευών τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Παπαθανασόπουλο, οι τηλεθεατές, ξοδεύουν καθημερινά 4 ώρες και 26 λεπτά για να βλέπουν διάφορα προγράμματα στην τηλεόραση.

Οι χρήστες του Διαδικτύου από την άλλη, και ιδιαίτερα όσοι έχουν Facebook, συνηθίζουν να σερφάρουν για 3 ώρες και 40 λεπτά.

Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα, που συνηθίζουν να έχουν μια «παράλληλη ενασχόληση». Αυτό σημαίνει, πως τη στιγμή που βλέπουν κάποιο πρόγραμμα στην TV, αναρτούν ταυτόχρονα και διάφορα σχόλια στην προσωπική τους σελίδα, σχετικά με αυτό που παρακολουθούν.

Το εν λόγω φαινόμενο σύμφωνα με την έρευνα, αποκαλύπτει διάφορα ιδιαίτερα γνωρίσματα του χρήστη, όσο και του τηλεθεατή, μιας και πολλοί είναι που επιλέγουν να περνούν 8ωρο μπροστά από τις οθόνες, είτε από συνήθεια, είτε για να χαλαρώσουν.

*Στη μελέτη, συμμετείχαν συνολικά 450 άτομα, με το 72% εξ΄αυτών να είναι γυναίκες, και το 21%, άνδρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top