Είσαι ευτυχισμένος; Το βρίσκει στο Ίντερνετ το... ηδονόμετρο!

Λογισμικό μας... βαθμολογεί από τα όσα γράφουμε στα social media

Είσαι ευτυχισμένος; Το βρίσκει στο Ίντερνετ το... ηδονόμετρο!

Είχες ποτέ σκεφτεί πώς όσα γράφουμε στο Ίντερνετ μπορούν να δείξουν αν είμαστε ή όχι ευτυχισμένοι; Κι, όμως! Επιστήμονες ανέπτυξαν ένα λογισμικό, το ηδονόμετρο, που μετρά την ευτυχία μέσω... των αναρτήσεών μας!

Την ιδέα είχαν ο μαθηματικός Peter Dodds και ο ειδικός των υπολογιστών Chris Danforth, του πανεπιστημίου του Βερμόντ των ΗΠΑ.

hedonometer.jpgΤο ηδονόμετρο «παρακολουθεί» δικτυακούς τόπους, blogs, στίχους, tweets και ό,τι άλλο «ανεβάζουμε» στα social media, καταγράφοντας συγκεκριμένες λέξεις και εκφράσεις, προς το παρόν μόνο στα αγγλικά.

Στη συνέχεια, κάθε λέξη και φράση βαθμολογείται σε μια κλίμακα από το 1 ως το 9 (π.χ. «παράδεισος» 8,72, «χαχαχα» 7,94, «ματαιότητα» 4,30, «αυτοκτονία» 1,25): όσο πιο μεγάλο το σκορ, τόσο πιο μεγάλη είναι η ευτυχία!

Όπως παρατηρούν οι επιστήμονες, από χαρά ξεχειλίζουμε κυρίως τις γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και η Ημέρα των Ευχαριστιών, με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να... κρατά -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ��α σκήπτρα του 2013! Αντίθετα, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε την 15η Απριλίου, οπότε και έγινε η δολοφονική βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, οι νέοι είναι εκείνοι που εμφανίζουν κατά μέσο όρο το μικρότερο βαθμό ευτυχίας στη ζωή τους (σχεδόν 5,5 κατά μέσο όρο). Σταδιακά, το ηδονόμετρο δείχνει πως γινόμαστε όλο και πιο ευτυχισμένοι, ώσπου, όταν αρχίσουν τα γηρατειά, η ευτυχία μειώνεται ξανά!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top