Αγνοείται Ιταλός δημοσιογράφος στη Συρία

Έχουν χαθεί τα ίχνη του από αρχές Απριλίου

Αγνοείται Ιταλός δημοσιογράφος στη Συρία

​Ο Ιταλός δημοσιογράφος Ντομένικο Κουίρικο, δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και περίπου 20 ημέρες μετά την είσοδο του στη Συρία από το Λίβανο τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας La Stampa (Τορίνο), στην οποία εκτελεί χρέη ανταποκριτή.

Ο 62χρονος Κουίρικο, έμπειρος πολεμικός ανταποκριτής, εισήλθε στη Συρία στις 6 Απριλίου για να καλύψει τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας, και δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 9 Απριλίου.

Μετά από έξι ημέρες σιωπής, η Στάμπα, μαζί με τη οικογένεια του δημοσιογράφου επικοινώνησαν με τη διεύθυνση αντιμετώπισης κρίσεων του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά από μια άκαρπη αναζήτηση του δημοσιογράφου, αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί η εξαφάνιση του με την ελπίδα ότι τελικά αυτό μπορεί να οδηγήσει κάπου.

Ο Κουίρικο είχε καλύψει τις συγκρούσεις στο Σουδάν, στην Ουγκάντα και τη Λιβύη καθώς και τις εξεγέρσεις της Αραβικής άνοιξης, τόνισε ο Καλαμπρέζι και δεν ήταν ασυνήθιστο για αυτόν να εξαφανίζεται μερικές φορές για αρκετές ημέρες, ποτέ όμως για 20 ημέρες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top