Βόμβες στον Λευκό Οίκο έβαλε το Associated Press!

Παγκόσμια αναστάτωση από ψευδές tweet – «βουτιά» στις χρηματαγορές

Βόμβες στον Λευκό Οίκο έβαλε το Associated Press!

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη μετά από tweet του Associated Press, σύμφωνα με το οποίο άγνωστοι ανατίναξαν τον Λευκό Οίκο!

associated press.jpgΟ λογαριασμός του έγκριτου πρακτορείου ειδήσεων δέχθηκε επίθεση από χάκερς, οι οποίοι έσπειραν παγκόσμιο πανικό με λίγες μόνο λέξεις.

«ΕΚΤΑΚΤΟ: δύο εκρήξεις στον Λευκό Οίκο. Τραυματίστηκε ο Barack Obama», έγραφε το tweet που έκανε τον κόσμο να αναστατωθεί και το χρηματιστήριο των ΗΠΑ να κατρακυλήσει!

Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο Λευκό Οίκο τόνισαν ότι δεν αντιλήφθηκαν καμία έκρηξη, ενώ ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου δήλωσε πως ο Barack Obama είναι καλά.

«O λογαριασμός του Associated Press στο Twitter (@AP) παραβιάστηκε από χάκερ. Παρακαλώ μην λαμβάνετε υπόψη ειδήσεις που αναρτήθηκαν εκεί τα τελευταία 20 λεπτά», ανακοίνωσε το πρακτορείο στο Facebook λίγα λεπτά αργότερα.

Πάντως, ελάχιστα λεπτά ήταν αρκετά: πάνω από 3.500 χρήστες του Twitter αναμετέδωσαν την ψευδή είδηση, το Associated Press αναγκάστηκε να κλείσει τον λογαριασμό του, ενώ ο Dow Jones πήρε την κατιούσα!


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top