Βαριά καμπάνα στην Google για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμο 145.000 ευρώ επέβαλαν οι γερμανικές αρχές

Πρόστιμο 145.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η Google σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές για τη συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων από ασύρματα δίκτυα μέσω καμερών που ήταν εγκατεστημένες σε οχήματα, τα οποία χρησιμοποίησε για την υπηρεσία Street View των χαρτών της.

Η Αρχή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων επέβαλε το υπέρογκο αυτό πρόστιμο για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής κατά την περίοδο 2008 – 2010 που η Google συγκέντρωνε στοιχεία για να δημιουργήσει τους χάρτες της πόλης.

Ανάμεσα στα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει τότε ήταν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες, προσωπικές συνομιλίες μέσω διαδικτύου και αρκετά άλλα.

Η Google υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να συλλέξει προσωπικά δεδομένα και πως έχει εξελίξει τις τεχνολογίες της ώστε να αποφεύγονται τέτοια προβλήματα, όμως οι γερμανικές αρχές δεν πείστηκαν και υποστήριξαν ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Google απλά απέτυχαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top