Το λάθος της «Le Monde»! Κατέστρεψε αρχεία μιας ζωής

Τι έπαθε γνωστός φωτογράφος

Το λάθος της «Le Monde»! Κατέστρεψε αρχεία μιας ζωής
​Ο Αργεντίνος φωτογράφος Ντανιέλ Μορτζίνσκι είχε δικό του γραφείο επί 10 χρόνια στην εφημερίδα Le Monde. Εκεί εργαζόταν, στο πλαίσιο συμφωνίας, και για ακόμα μια εφημερίδα, την El Pais. Στο γραφείο του διατηρούσε χιλιάδες πρωτότυπα αρνητικά και διαφάνειες, τα οποία καταστράφηκαν.

Όπως έγραψε ο ίδιος στην ιστοσελίδα του, «στις 7 Μαρτίου ένας δημοσιογράφος της El Pais πήγε στο γραφείο και ανακάλυψε ότι ήταν κενό, χωρίς κανείς να μας έχει προειδοποιήσει. Κανείς δεν ξέρει γιατί αποφάσισαν να εξαφανίσουν το έργο μιας ολόκληρης ζωής».

Ο Μορτζίνσκι έχει επιμεληθεί αμέτρητα πορτραίτα προσωπικοτήτων του πολιτιστικού χώρου, λόγου χάριν του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, του Μάριο Βάργκας Λιόσα.

Οι El Pais και Le Monde με ανακοίνωση τους σήμερα εξήγησαν πως δε γνώριζαν τίποτα για το θλιβερό συμβάν, αλλά τώρα εξετάζουν πως θα αποκαταστήσουν τη ζημιά. Ζητούν συγνώμη από τον φωτογράφο, ενώ παράλληλα τονίζουν πως δεν ήταν ενήμεροι για τα αρχεία που φυλάσσονταν στο συγκεκριμένο γραφείο, οπότε η ευθύνη δεν είναι όλη δική τους…
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top