Νέα στάση εργασίας στην ΕΡΤ μετά την απεργία που κρίθηκε παράνομη

Είπαμε “adieu” στον Ολάντ μόνο με εικόνα, χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη

Ο Φρανσουά Ολάντ, ήρθε, "τα είπε" στην Αθήνα, και απήλθε.

Η επίσκεψη του Γάλλου προ��δρου, συνοδεύτηκε από την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ.

Έτσι, η άφιξη του Γάλλου προέδρου, έγινε με εικόνα, αλλά χωρίς ήχο. Και όταν εννοούμε ήχο, εννοούμε δημοσιογραφικές πληροφορίες και κάλυψη.

Κάπου στις 16:00 το απόγευμα, η απεργία κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο, και έτσι η ΕΣΗΕΑ, στις 18:30 απάντησε με νέα στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να διακοπεί εκ νέου η δημοσιογραφική κάλυψη.

Ο Αντώνης Αλαφογιώργος που εκείνη την ώρα ήταν «στον αέρα», είπε στους τηλεθεατές:

«Θα κάνουμε κάτι που είναι τηλεοπτικά αδόκιμο, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε αυτή τη στιγμή. Η ΝΕΤ θα σας δίνει εικόνα από την αναχώρηση του Ολάντ, αλλά χωρίς τα σχόλια των δημοσιογράφων και τις πληροφορίες τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ:

«Συνάδελφοι,

Ο αγώνας των δημοσιογράφων συνεχίζεται.
Παρά την προσπάθεια της κρατικής ΕΡΤ να διασπάσει τον αγώνα των συντακτών, εμείς συνεχίζουμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι η απεργία σε όλα τα Μέσα συνεχίζεται κανονικά απ’ όλα τα Σωματεία των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέχρι τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ η ΕΣΗΕΑ κήρυξε στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ από τις 6.30μ.μ. σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 2π.μ. αύριο Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013.

Όλοι μαζί για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Για δουλειά και αξιοπρέπεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top