Σπαρακτική επιστολή απλήρωτου της «Ελευθεροτυπίας» στους «New York Times»

Διαβάστε πώς περιγράφει τη ζωή του και όσα περνούν οι Έλληνες

Σπαρακτική επιστολή απλήρωτου της «Ελευθεροτυπίας» στους «New York Times»

Όσα συμβαίνουν στη ζωή του και αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν σήμερα οι Έλληνες περιγράφει σε επιστολή του στους «New York Times» ο επί χρόνια αρχισυντάκτης διεθνών της «Ελευθεροτυπίας», Κώστας Τσαπόγας!

«Μια πολύ ελληνική κατάθλιψη», είναι ο τίτλος της επιστολής, στην οποία ο δημοσιογράφος εξιστορεί πώς ζουν εκείνος και η σύζυγός του, που επίσης εργάζεται στην «Ελευθεροτυπία».

Γράφει, λοιπόν ο κ. Τσαπόγας: «δεν έχουμε πληρωθεί εδώ και 18 μήνες, ενώ η εφημερίδα μας σταμάτησε να μας πληρώνει πέντε μήνες πριν κλείσει... Η ιστορία μας είναι η τυπική ιστορία πολλών στην Ελλάδα. Όπως όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, παλεύουμε για να εξασφαλίσουμε το στοιχειώδες φαγητό που χρειαζόμαστε, για να κρατήσουμε τα σπίτια μας ζεστά και για να διατηρήσουμε μία σχέση με την έννοια της κανονικότητας. Παλεύουμε για να κρατήσουμε άθικτη την αξιοπρέπειά μας και να αποφύγουμε την κατάθλιψη που ζει η χώρα μας».

Ο απλήρωτος εργαζόμενος επισημαίνει πως ηλικιωμένοι με μειωμένες συντάξεις προσπαθούν να βοηθήσουν τα άνεργα παιδιά τους, ενώ πολλοί Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους και καταλήγουν άστεγοι και στα σισίτια: «είμαστε σίγουρα τυχερότεροι από όσους περιμένουν για μια μερίδα φαγητό στις 191 εστίες σίτισης της εκκλησίας. Τυχερότεροι από τον μεσήλικα με το κοστούμι Armani -που είναι φθαρμένο στους αγκώνες- και ο οποίος περιμένει στην ουρά για την μερίδα του στο κέντρο του Δήμου στην πλατεία Κουμουνδούρου».

«Το βράδυ που πηγαίνουμε για ύπνο, συνειδητοποιούμε πως τα καταφέραμε ακόμα μία ημέρα. Επτά νύχτες και θα τα έχουμε καταφέρει μία ολόκληρη εβδομάδα. Όπως το σύννεφο καπνού που καλύπτει τον χειμωνιάτικο ουρανό της Αθήνας, θέλουμε απεγνωσμένα να πιστέψουμε ότι η κατάσταση αυτ�� δεν θα είναι μόνιμη. Αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Ξέρουμε ότι όταν διαλυθεί ο καπνός, θα έρθει, επιτέλους, η Άνοιξη...».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή κάνοντας κλικ εδώ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top