Οι εργαζόμενοι του «Ριζοσπάστη» έστειλαν επιστολή στην ΕΣΗΕΑ

Διαμαρτύρονται επειδή είναι έξι μήνες απλήρωτοι

Επιστολή με την οποία επιτίθενται στη διοίκηση του «Ριζοσπάστη», έστειλαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Στο κείμενο τους, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών, ενώ έχει ξεκινήσει και πρόγραμμα μαζικών απολύσεων, άγνωστης διάρκειας.

Μάλιστα τονίζουν, πως εκτός από την αβεβαιότητα την οποία βιώνουν, έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης και της ανέχειας.

Αναλυτικά, στο κείμενο τους προς την ΕΣΗΕΑ, αναφέρουν τα εξής:

«Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, από τον περασμένο Δεκέμβρη έχει ξεκινήσει στο «Ριζοσπάστη» πρόγραμμα μαζικών απολύσεων άγνωστης διάρκειας. Ήδη έχουν απολυθεί 9 εργαζόμενοι, ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι θα απολυθούν ακόμα.

Την ίδια ώρα στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών, γεγονός που έχει οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους στα όρια της ανέχειας και της εξαθλίωσης.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσει�� μας η διεύθυνση της εφημερίδας έχει αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε θέσει, δηλαδή πόσοι και μέχρι πότε θα απολυθούν, πόσοι και με ποιο εργασιακό καθεστώς θα συνεχίσουν να εργάζονται.

Ταυτόχρονα έχει διαφωνήσει με την πρόταση για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης όλων των εργαζομένων προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις και να συζητηθούν εναλλακτικές προτάσεις ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Είναι ολοφάνερο ότι οι αντοχές μας έχουν προ πολλού εξαντληθεί και διεκδικούμε να ξεκινήσει άμεσα η εξόφληση των δεδουλευμένων καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top