Έλληνας ψαράς το μεγάλο πάθος του Σουλεϊμάν

Ποια Χουρέμ και ποιο χαρέμι, για έναν άνδρα σκιρτούσε η καρδιά του Σουλτάνου

Έλληνας ψαράς το μεγάλο πάθος του Σουλεϊμάν

Αυτό κι αν είναι η απόλυτη ανατροπή. Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο μεγάλος ηγεμόνας, ο άνδρας με τις δέκα γυναίκες, που για τα πράσινά του μάτια σφάζονταν η Χουρέμ και η Μαχιντεβράν, είχε κρυφά πάθη που φυσικά δεν θα τολμούσαν οι Τούρκοι να παρουσιάσουν στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά μ�� τη ζωή του.

Μπορεί η αδίστακτη Χουρέμ να είναι το φανερό πάθος του Σουλεϊμάν, η γυναίκα για την οποία ήρθε σε ρήξη με τους πάντες, όμως είχε έναν βασικό αντίζηλο κι αυτός δεν ήταν η Μαχιντεβράν.

Σύμφωνα με τον Anthony A. Goodman, το μεγάλο, κρυφό και ασίγαστο πάθος του Σουλεϊμάν ήταν ο Πάργαλης Ιμπραήμ, ο Χριστιανός Ορθόδοξος, ο γιος ενός Έλληνα ψαρά από την Πάργα που πουλήθηκε σαν σκλάβος στον Σουλεϊμάν και από τότε έγινε φίλος του και έμπιστός του.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στο βιβλίο του «Shadow of a war» μεγάλωσαν μαζί από έφηβοι, λάτρευαν την ανάγνωση και περνούσαν ώρες, μελετώντας ιστορία. Ο Ιμπραήμ τραγουδούσε στον Σουλεϊμάν, ψάρευαν, κυνηγούσαν και πολλές φορές κοιμόντουσαν ακόμα και στο ίδιο κρεβάτι, εξερευνώντας την σεξουαλικότητά τους. Όμως επειδή ο Σουλτάνος έπρεπε να αποκτήσει και διαδόχους, τελικά στράφηκε στο χαρέμι για να κάνει παιδιά.

Το τέλος του Ιμπραήμ ήταν άδοξο, αφού έπεσε νεκρός από το χέρι του Σουλεϊμάν μετά από υποψίες για προδοσία. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ψύλλοι μπήκαν στα αυτιά του Σουλτάνου από τη ΧΟυρέμ, όμως κάποιοι άλλοι λένε ότι ο Σουλεϊμάν εξοργίστηκε όταν έμαθε ότι ο Ιμπραήμ είχε σχέση με Βενετό έμπορο.

Μετά την εκτέλεση του Ιμπραήμ μάλιστα ο Σουλεϊμάν έγραψε αρκετά ποιήματα, στα οποία είναι έκδηλος ο πόνος του για το χαμό του εραστή του. Βέβαια τα ποιήματα αυτά τα υπέγραφε με το ψευδώνυμο Μουχιμπί, το ίδιο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε και στα ερωτικά ποιήματα που έγραφε για τη Χουρέμ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top