Κι όμως: Το 66% των χρηστών του facebook δηλώνει την πραγματική του ηλικία!

Διαβάστε την έρευνα της ΜΚΟ με την υποστήριξη της Wind

Κι όμως: Το 66% των χρηστών του facebook δηλώνει την πραγματική του ηλικία!

Ένας στους 10 έλληνες χρήστες του Facebook δηλώνει ότι έχει τουλάχιστον 1500 φίλους, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα που πρόσφατα διεξήγαγε η ΜΚΟ Ν.Ε.Ο.Ι. με την υποστήριξη της WIND και η οποία δημοσιοποιείται ενόψει της αυριανής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, 5 Φεβρουαρίου 2013.

Σκοπός της έρευνας που εντάχθηκε στην ενημερωτική εκστρατεία της WIND “Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί” (www.kidsatsafety.gr) ήταν να αναδείξει τις στάσεις και συμπεριφορές των νέων σε ό,τι αφορά στη χρήση του διαδικτύου.

Αναλυτικά:
το 74% των νέων επισκέπτεται το προφίλ του στο Facebook κάθε μέρα
• το 53% παραμένει συνδεδεμένο πάνω από 2 με 3 ώρες την ημέρα στο Internet και
• το 76% έχει από 100 έως 1500 διαδικτυακούς φίλους, ενώ οι πιο συχνές ενέργειες των νέων είναι ο έλεγχος αναρτήσεων φίλων (70%) και η ανάρτηση προσωπικών φωτογραφιών (63%)

Εντυπωσιακή είναι και η ειλικρίνεια των νέων στο διαδίκτυο, καθώς το 85% των χρηστών δηλώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πραγματικό τους όνομα, το 75% δημοσιεύουν το προσωπικό e-mail τους και το 66% δηλώνουν την πραγματική τους ηλικία.

Οι εμπειρίες τους ωστόσο δεν είναι πάντα ευχάριστες, καθώς από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 1/3 των νέων έχει βιώσει την παρενόχληση μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες συμμετέχει ενώ ένας στους 10 παραδέχεται ότι έχει δημιουργήσει λογαριασμό με ψευδή στοιχεία, προκειμένου να παραπλανήσει ή να κατασκοπεύσει κάποιο άτομο.

Το 20% των γονέων δηλώνει ότι «εμπιστεύεται πως το παιδί του συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του και δεν μπαίνει σε ιστοσελίδες που είναι ακατάλληλες». Ένας στους δύο γονείς επιτρέπουν στο παιδί να ασχολείται με το διαδίκτυο στον ελεύθερο χρόνο του χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς αρκεί να έχει τελειώσει τα μαθήματά του.

Εάν το παιδί τους στην 6η Δημοτικού θελήσει να δημιουργήσει προφίλ στο Facebook, 6 στους 10 γονείς θα το επέτρεπαν και οι 1 στους 3 θα γίνονταν φίλοι του για να παρακολουθούν τους φίλους του.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top