Το λέει έρευνα: η Eurovision ενώνει τα... γουρούνια!

Πώς εμπλέκεται η Ελλάδα στα συμπεράσματα δύο επιστημόνων;

Το λέει έρευν��: η Eurovision ενώνει τα... γουρούνια!

Μπορεί η Eurovision να μην σου αρέσει, να την θεωρείς πανηγυράκι ή οτιδήποτε άλλο, αλλά οι επιστήμονες έχουν να το πουν: αφορμή για να ενωθούν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου, γνωστές ως P.I.G.S., έχει γίνει ο διαγωνισμός τραγουδιού!

Οι David García και Dorian Tanase, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, ανέλυσαν την βαθμολογία στις Eurovision του 2010 και του 2011, μεσούσης δηλαδή της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να δουν τις συμμαχίες μεταξύ των χωρών.

Όπως αναφέρουν οι δύο ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», τις δύο αυτές χρονιές, οι θετικές και αρνητικές προκαταλήψεις μεταξύ των διαγωνιζόμενων χωρών ήταν εντονότερες, ενώ τα «γουρούνια» της E.E. αλληλοϋποστηρίχθηκαν!

Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ισλανδία -οι χώρες της Ε.Ε. που «σάρωσε» η οικονομική κρίση- ήταν πιο γενναιόδωρες στην βαθμολογία μεταξύ τους σε σχέση με άλλες χρονιές, αναπτύσσοντας ένα είδος αλληλεγγύης με φόντο τον διαγωνισμό τραγουδιού!

Το συμπέρασμα των δύο ερευνητών υποστηρίζει και ο Νeil Johnson, φυσικός από το πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι δεν αποκλείεται το 2010 και το 2011 να σημειώθηκε στατιστική απόκλιση. Εκείνος, πάντως, σε ανάλογη μελέτη το 2005, επιβεβαίωσε Eurovision-συμπεριφορές όπως τα 12άρια μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και η στήριξη των βορειοευρωπαϊκών χωρών.


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top