Σάλος με το Instagram: θα πουλάει τελικά τις φωτογραφίες μας;

Μαζικές διαγραφές μελών – τι ανακοίνωσε η δημοφιλής υπηρεσία

Σάλος με το Instagram: θα πουλάει τελικά τις φωτογραφίες μας;

Θύελλα και μαζικές διαγραφές λογαριασμών προκάλεσαν οι νέοι όροι χρήσης του Instagram, που μεταξύ άλλων έδιναν την δυνατότητα να... πωλούνται οι φωτογραφίες των χρηστών χωρίς την άδειά τους!

Η νέα πολιτική του Instagram θα τεθεί σε ισχύ στις 16 Ιανουαρίου, ενώ όσοι δεν συμφωνούν με τους νέους όρους χρήσης θα πρέπει να διαγράψουν το λογαριασμό τους πριν από αυτή την ημερομηνία!

Με βάση όσα έγιναν γνωστά, η υπηρεσία θα μπορεί να πουλάει τις φωτογραφίες που «ανεβάζουν» οι χρήστες σε διαφημιστικές, χωρίς την άδειά τους, αναφέροντας το όνομα της συσκευής με την οποία τραβήχτηκαν. «Συμφωνείτε ότι μία υπηρεσία μπορεί να πληρώσει το Instagram για να εμφανίσει τις φωτογραφίες σας σε σύνδεση με πληρωμένο ή χορηγημένο περιεχόμενο ή προσφορές, χωρίς καμία αποζημίωση για εσάς», ήταν ο επίμαχος νέος όρος.

Μετά την εξαγορά του από το Facebook, το Instagram μετρά πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον πλανήτη, πολλοί από τους οποίους έσπευσαν να διαγραφούν μετά την ανακοίνωση για πώληση των φωτογραφιών τους.

Ο σάλος ανάγκασε την υπηρεσία να... τα «μαζέψει»: όπως δήλωσε σήμερα ο Kevin Systrom, το ζήτημα που προέκυψε οφείλεται σε «λάθος διατύπωση», η οποία και θα διορθωθεί εντός των ημερών. Επιπλέον, η εταιρεία αποσαφήνισε ότι αν έχουν ενεργοποιηθεί συγκεκριμένες ρυθμίσεις ασφαλείας, οι φωτογραφίες είναι προσβάσιμες αποκλειστικά και μόνο από τα άτομα που ο χρήστης επιλέγει, οπότε ο καθένας θέτει τα όριά του!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top