Πρόκληση στην ΕΡΤ: απεργούν και πληρώνονται!

Κάνε κλικ και διάβασε τα... θαύματα του Ραδιομεγάρου

Πρόκληση στην ΕΡΤ: απεργούν και πληρώνονται!

Επί πληρωμή διεκδικούν τα αιτήματά τους διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ: από τους πλέον καλοπληρωμένους του Δημοσίου, απεργούν επί σειρά ημερών και τον μισθό τους τον εισπράττουν κανονικότατα!

Τα... θαύματα του Ραδιομεγάρου δεν λένε να κοπάσουν, την ώρα που οι πολίτες στενάζουν: οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κατεβάζουν ρολά διεκδικώντας να μην μπει μαχαίρι στις αμοιβές τους, που είναι από τις υψηλότερες των ΔΕΚΟ, ενώ παράλληλα μόνο ένα μικρό ποσοστό πήρε μειωμένο μισθό λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πώς είναι δυνατόν στις 30/11, στις 2/12, στις 3/12 και 4/12 από το σύνολο των 3.493 εργαζομένων που απήργησαν να μην πληρώθηκε μόλις το 7,16% (250 άτομα), το 8,9% (314), το 2,2% (77) και το 2,2%, αντίστοιχα;

Στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις δημοσιογράφων από τις 5 έως τις 16/12, το ποσοστό όσων δεν πληρώθηκαν κυμαίνεται από 1,5% έως 23,8%. Μάλιστα, στην 24ωρη απεργία της 10ης Δεκεμβρίου, από τους 859 δημοσιογράφους πληρώθηκαν οι 846 (98,5%), είτε επειδή εργάστηκαν, είτε επειδή απουσίαζαν σε άδεια δικαιολογημένα είτε επειδή χαρακτηρίστηκαν προσωπικό ασφαλείας. Την αμέσως επόμενη ημέρα, από τους 859 δημοσιογράφους δεν πληρώθηκαν μόλις 27, ενώ οι υπόλοιποι 832 και απεργία έκαναν και τον μισθούλη πήραν!

assets_LARGE_t_420_54021179.jpg

Παράλληλα, η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις σε απεργούς, προκειμένου να εργαστούν στα τμήματα για την παραγωγή αγώνων ποδοσφαίρου και δελτίων ειδήσεων μειωμένης διάρκειας, καθώς και στο σύνολο των Μουσικών Συνόλων για τις ανάγκες της χριστο��γεννιάτικης συναυλίας.

Και να σκεφτεί κανείς πως οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν κηρύξει «πόλεμο» για να μην χάσουν τα λεφτάκια τους, την ώρα που οι πολίτες, που έχουν υποστεί δραματικές περικοπές, πληρώνουν κανονικά και με τον νόμο τα περίπου 55 ευρώ για την «αφεντιά» τους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top