ΕΚΤΟΣ ΕΡΤ ο Κώστας Σπυρόπουλος

ΤΕΛΟΣ από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης

ΕΚΤΟΣ ΕΡΤ ο Κώστας Σπυρόπουλος

Εκτός της ΕΡΤ βρίσκεται πλέον ο Κώστας Σπυρόπουλος, έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ, και την αποφασιστική εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Σίμου.

Για την απομάκρυνση του, από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, έντονα αντέδρασε η ΔΗΜΑΡ.

Στην ανακοίνωση της, αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η αναιτιολόγητη απομάκρυνση του Κώστα Σπυρόπουλου από τη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης της ΕΡΤ, συνιστά κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης και αξιοκρατίας στο δημόσιο τομέα. Ιδίως μάλιστα, όταν πρόλαβε μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες να αναμορφώσει εκ βάθρων το πρόγραμμα της ΕΡΤ1 και να φέρει στο πρόγραμμα της ΝΕΤ τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές, βάζοντας τις βάσεις για ένα ελληνικό πρόγραμμα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Η προσχηματική επίκληση ότι ο Κ.Σπυρόπουλος επέλεξε τη χρηματοδότηση ενός ελληνικού ντοκιμαντέρ το οποίο αποκαλύπτει τους λόγους της διείσδυσης και προώθησης των τουρκικών πολιτιστικών υποπροϊόντων είναι έωλη, γελοία και επικίνδυνη. Έωλη διότι ο Κ.Σπυρόπουλος «κατηγορήθηκε» ότι προωθεί την τουρκική πολιτιστική προπαγάνδα, ενώ έκανε ακριβώς το αντίθετο. Αστήρικτη, διότι ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του με διαφ��νεια και συνέπεια. Επικίνδυνη, διότι τέτοιες αυθαίρετες πρακτικές υπονομεύουν τη διάδοση των ελληνικών ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο. Τελικά αποδεικνύεται ότι όλα αυτά είχαν προσχηματικό χαρακτήρα και ήταν προμελετημένα. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πολιτικά απαράδεκτες πρακτικές υπονομεύουν το κύρος της δημόσιας τηλεόρασης, υποσκάπτουν την αξιοπιστία της στους έλληνες πολίτες και την καθιστούν περίγελω στους διεθνείς εταίρους της".

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ Κώστας Σπυρόπουλος θα παραχωρήσει αύριο, Πέμπτη, στις 2 μμ, συνέντευξη τύπου για τα τεκταινόμενα στη δημόσια τηλεόραση στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20). ​ ​

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top