Πόσο «πάει το μαλλί» στην Eurovision και τι ψάχνει η ΕΡΤ

Το κόστος, το ποσό που υπάρχει και οι αντιδράσεις του κόσμου

Από το αν θα βρεθεί ή όχι χορηγός θα εξαρτηθεί η συμμετοχή μας στην Eurovision 2013, με την απόφαση της ΕΡΤ να αναμένεται εντός των ημερών και τον κόσμο να αντιμετωπίζει διαφορετικά το ενδεχόμενο να πάρουμε απουσία από το Μάλμε.

Όπως έγραψε και χθες το star.gr, η «πλάστιγγα» γέρνει περισσότερο προς... την απουσία μας, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης, όσο και εξαιτίας της αύξησης του κόστους συμμετοχής που αποφάσισε η EBU.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το project θα χρειαστεί γύρω στις 110.000 – 120.000 ευρώ, τη στιγμή που η δημόσια τηλεόραση μπορεί να διαθέσει το πολύ 40.000. Για τον λόγο αυτό αναζητούνται χορηγοί και... ο Θεός βοηθός, μιας και οι πρώτες ενδείξεις είναι «χλωμές».

Μιλώντας στην ιστοσελίδα esctoday, ο Τζώνυ Καλημέρης τόνισε πως οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, ωστόσο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν η Ελλάδα θα πάρει μέρος στη διοργάνωση του προσεχούς Μαΐου.

Οι αντιδράσεις του κόσμου, πάντως, είναι μοιρασμένες: κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να απέχει από τον διαγωνισμό ελέω της οικονομικής κρίσης, ενώ άλλοι επισημαίνουν ότι χάνεται μια ευκαιρία προβολής της χώρας, αλλά και έσοδα από τα ταμεία της ΕΡΤ μιας και η Eurovision αποτελεί ένα από τα «δυνατά» προϊόντα της, με τηλεθεάσεις που «αγγίζουν» και το 80%.

Το αν θα πάμε ή όχι Μάλμε θα το μάθουμε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Στη σελίδα του star.gr στο Facebook είναι σε εξέλιξη δημοσκόπηση για την συμμετοχή μας ή μη στην Eurovision. Πάρτε μέρος κάνοντας κλικ εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top