Προς αποχώρηση από την Eurovision η Ελλάδα!

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – πότε θα βγει απόφαση από την ΕΡΤ

Προς αποχώρηση από την Eurovision η Ελλάδα!

Από μια κλωστή κρέμεται η συμμετοχή της Ελλ��δας στην Eurovision εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και της αύξησης του κόστους που αποφάσισαν οι διοργανωτές!

«Η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στον διαγωνισμό της Eurovision, ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, στο «Βήμα», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσυρθούμε, όπως ήδη συνέβη με την Πορτογαλία και την Πολωνία.

Σε επικοινωνία που είχε η εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη» με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΤ, κατά 70% η χώρα μας ΔΕΝ θα πάρει μέρος στη διοργάνωση του Μάλμε, ενώ η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 15 Δεκεμβρίου!

Εκτός από την οικονομική κρίση και το συμμάζεμα των δημόσιων οικονομικών, δυσκολίες προκύπτουν και από την αιφνιδιαστική απόφαση των διοργανωτών να αυξήσουν το ποσό που πληρώνει κάθε χώρα για τα του διαγωνισμού. Το ποσό αυτό «αγγίζει» τις 90.000 ευρώ και για το 2013 θα αυξηθεί περίπου στις 120.000 ευρώ.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η δημόσια τηλεόραση -η οποία από το καλοκαίρι, μαζί με άλλες χώρες, ζήτησε μείωση του κόστους- φαίνεται πως μπορεί να διαθέσει για την αποστολή μας και την προβολή του διαγωνισμού μέχρι 40.000 ευρώ, ενώ όλο και πυκνώνουν οι φωνές των πολιτών που λένε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να πάρει μέρος στην Eurovision λόγω των συνθηκών που βιώνει.

Για την ιστορία, η Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Eurovision το 1974 και απουσίασε τα έτη 1975, 1982, 1984, 1986, 1999 και 2000. Πλην του 1999, οπότε και είχε αποκλειστεί από τους τότε κανονισμούς πρόκρισης, όλες τις υπόλοιπες χρονιές η χώρα μας αποσύρθηκε από ιδία πρωτοβουλία.

Στο μεταξύ, όπως έγραψε νωρίτερα το star.gr, αμφίβολη είναι και η συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό, με την σχετική απόφαση να αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top