«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο διευθυντής σύνταξης της Le Monde

Ο χαμός του σκόρπισε θλίψη στους συναδέλφους του

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο διευθυντής σύνταξης της Le Monde

«Έφυγε» εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα, χθες το βράδυ ο διευθυντής σύνταξης της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, Ερίκ Ιζραελεβίτς, σε ηλικία μόλις 58 ετών.

Την είδηση του θανάτου του, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου Λουί Ντρέιφους, εκφράζοντας την απέραντη θλίψη του για τον επί χρόνια συνεργάτη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής σύνταξης της Le Monde αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία αργά χθες το απόγευμα στα γραφεία της εφημερίδας. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Σαλπετιέρ, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Πριν αναλάβει τα ηνία της εφημερίδας, ο Ερίκ Ιζραελεβίτς έγραφε σε οικονομικές στήλες και ήταν διευθυντής σύνταξης δύο γαλλικών οικονομικών εφημερίδων, αρχικά της Les Echos και μετά της La Tribune.

Γεννημένος στο Στρασβούργο, άρχισε τη σταδιοδρομία του στο εβδομαδιαίο έντυπο l' Expansion, πριν συμμετάσχει στη δημιουργία της οικονομικής εφημερίδας La Tribune.

Το 1986 εντάχθηκε στη Le Monde, όπου εκεί έμεινε σχεδόν 15 χρόνια. Ήταν κυρίως επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ και κατείχε τις θέσεις του ανταποκριτή στη Νέα Υόρκη και του αρχισυντάκτη.

Οι πρώην συνεργάτες του τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο εξαιρετικά ευαίσθητο και συνεσταλμένο υπογραμμίζοντας ότι ήταν προικισμένος με πρ��γματικό χάρισμα.

Τη θλίψη του για τον ξαφνικό θάνατο του Ιζραελεβίτς εξέφρασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος τόνισε ότι η Γαλλία έχασε έναν χαρισματικό δημοσιογράφο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top