Αποζημίωση 230.000 ευρώ θα δώσει για την παιδεραστία το BBC

Συμφωνία με το λόρδο που κατηγορήθηκε λανθασμένα

Αποζημίωση 230.000 ευρώ θα δώσει για την παιδεραστία το BBC

Να αποζημιώσει τον λόρδο Άλιστερ Μακάλπιν, τον οποίο κατηγόρησε λανθασμένα για παιδεραστία, αποφάσισε το BBC.

Σε ανακοίνωσή του, το βρετανικό δίκτυο αναφέρει πως κατέληξε σε συμφωνία με το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος, στο πλαίσιο της δίωξης για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η αποζημίωση ανέρχεται σε περίπου 229.500 ευρώ, ενώ οι όροι της συμφωνίας θα παρουσιαστούν προσεχώς ενώπιον δικαστηρίου και ο εκπρόσωπος του καναλιού θα αναγνώσει δημοσίως ένα κείμενο με το οποίο το BBC θα ζητά συγγνώμη από τον Μακάλπιν.

Από την πλευρά του, ο πρώην πολιτικός δήλωσε ικανοποιημένος από την συμφωνία, προσθέτοντας πως ελπίζει να κάνει το ίδιο «και με άλλους οργανισμούς που δημοσίευσαν συκοφαντικά σχόλια» εις βάρος του.

Θυμίζουμε πως στις αρχές του μήνα, η «ναυαρχίδα» της ενημέρωσης στη Μεγάλη Βρετανία πρόβαλε εκπομπή στην οποία ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κατηγόρησε ως δράστη έναν πολιτικό της δεκαετίας του ‘70. Ο Μακάλπιν δεν κατονομάστηκε αλλά το όνομά του εμφανίστηκε πολύ γρήγορα σε διάφορες ιστοσελίδες που υποστήριζαν ότι το ρεπορτάζ αναφερόταν σ' αυτόν. Το σκάνδαλο συνεχίστηκε με παραιτήσεις διευθυντικών στελεχών του BBC και τον πρόεδρό του να προαναγγέλει ριζικές αλλαγές.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top