Έρευνα της αστυνομίας για τον παρουσιαστή – παιδεραστή

«Βροχή» οι καταγγελίες για τον Jimmy Savile

Έρευνα της αστυνομίας για τον παρουσιαστή – παιδεραστή

Επίσημη έρευνα για τον παρουσιαστή του BBC Jimmy Savile, που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες παιδιά ηλικίας 13 – 16 ετών, ξεκίνησε η Σκότλαντ Γιαρντ!

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο Savile, που δεν είναι πλέον στη ζωή, φέρεται να κακοποίησε τα παιδιά στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών και, μάλιστα, κάποια από αυτά εντός των εγκαταστάσεων του καναλιού.

«Έπειτα από δύο εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων συλλέχθηκαν πληροφορίες από τους πολίτες και έναν αριθμό οργανισμών… έχουν αναγνωριστεί περισσότερα από 200 θύματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ, κάνοντας λόγο για «υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα».

Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά τη μετάδοση ενός ντοκιμαντέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, στο οποίο πέντε γυναίκες δήλωναν ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από παρουσιαστή.

Οι καταγγελίες θυμάτων του Savile δεν λένε να κοπάσουν, ενώ το BBC, το οποίο κατηγορείται ότι γνώριζε την «αρρωστημένη» δράση αλλά σιωπούσε, ζήτησε συγνώμη και έχει δεσμευθεί για την διεξαγωγή δύο εσωτερικών ερευνών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top