Απόφαση του Ρούπερτ Μέρντοχ η δημοσίευση των γυμνών φωτογραφιών του πρίγκιπα Harry

Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο μεγιστάνας του τύπου;

Μετά από παρέμβαση του μεγιστάνα του τύπου, Ρούπερτ Μέρντοχ, δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες του πρίγκιπα Harry στη βρετανική «The Sun».

«Υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα», φέρεται να είπε ο Μέρντοχ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την περασμένη Πέμπτη με τον Τομ Μόκριτζ, διευθυντή της News International.

Συγκεκριμένα, τα λόγια του ήταν τα ακόλουθα: «Ξέρω πως πρόκειται για τον λόρδο Λίβσον και είναι ταπεινωτικό. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Θα δημοσιεύσουμε τις φωτογραφίες και θα πούμε στον Λίβσον ότι πρόκειται για την ελευθερία του Τύπου».

Οπότε και την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες, γεγονός που δημιούργησε σχόλια θετικά ,αλλά και αρνητικά.

Ο αριθμός των αναγνωστών της εφημερίδας που κατήγγειλε το συγκεκριμένο υλικό έφτασε τους 850, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Παλάτι.

Η μόνη κίνηση της βασιλικής οικογένειας ήταν να σβήσει το προφίλ του πρίγκιπα Harry στο Facebook και των δυο φίλων που τον συνόδευσαν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Ο μεγιστάνας του τύπου πίστευε εξαρχής πως έπρεπε να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες, καθώς είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο σε διάφορα blogs, ενώ το θεώρησε ελευθερία του τύπου.

Αξίζει να αναφέρουμε την ανάρτηση του Μέρντοχ στο twitter, η οποία αντιφάσκει στα λεγόμενα του.

Ο μεγιστάνας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Αφήστε τον ήσυχο. Μπορεί με τον έναν τρόπο ή τον άλλον να τον συντηρεί το κράτος, αλλά το κοινό τον αγαπάει, ακόμη κι όταν απολαμβάνει το Λας Βέγκας»..

Που να μην είχε δημοσιεύσει ο ίδιος τις γυμνές φωτογραφίες του Harry.