Μ. Τσόκλη: «Ο γιος μου με έμαθε να χαίρομαι με τα απλά πράγματα»

Η υιοθεσία και η μάχη με τον καρκίνο

Μ. Τσόκλη: «Ο γιος μου με έμαθε να χαίρομαι με τα απλά πράγματα»

Για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της, αλλά και το φως της ζωής της, τον γιο της μίλησε η Μάγια Τσόκλη. Όπως αποκάλυψε έδωσε και συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο του στήθους, όμως ο γιος της είναι αυτός που της δείχνει το μονοπάτι της ευτυχίας.

«Πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που δυστυχώς έχει εξαπλωθεί σαν γρίπη πια. Είχα καρκίνο στο στήθος. Όπως χιλιάδες γυναίκες, εγχειρίστηκα, έκανα χημειοθεραπείες και συνεχίζω να παίρνω φάρμακα. Φαίνεται ότι η ψυχική διάθεση επηρεάζει καταλυτικά την υγεία. Έτσι θεωρώ ότι η μεγάλη στενοχώρια από την εμπειρία μου με την πολιτική επέσπευσε αν μη τι άλλο την εξέλιξη της νόσου. Όμως να είμαι ξεκάθαρη. Δε ρίχνω ευθύνη σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στον εαυτό μου», είπε.

Δίπλα της σε όλη αυτή την περιπέτεια είχε ανθρώπους που την αγαπούν.

«Ήμουν, είμαι πολύ τυχερή. Είχα δίπλα μου ανθρώπους που κατανοούσαν το πρόβλημα και μπορούσαν και πρακτικά να με βοηθήσουν. Είχα πολύ καλούς φίλους γιατρούς κοντά μου, πέρα από τους θεράποντες, αλλά είχα και τον σύντροφό μου, που στάθηκε βράχος δίπλα μου», είπε.

Μεγάλο της στήριγμα όμως και ο γιος της, τον οποίο υιοθέτησε πριν από τρία χρόνια.

«Δεν ένιωσα ποτέ την τρελή επιθυμία να τεκνοποιήσω. Όμως πάντα ήθελα να μεταφέρω τις όποιες γνώσεις και εμπειρίες μου σε ένα παιδί. Τα ταξίδια μου σε τρίτες χώρες και η επαφή μου με τον απίστευτο αριθμό παιδιών που δυσκολεύονται να επιβιώσουν, με έκαναν από νωρίς να ενδιαφερθώ για την υιοθεσία. Την έβρισκα πάντα συνεπή με τον τρόπο ζωής και τα πιστεύω μου», είπε για την απόφασή της αυτή.

Όπως παραδέχθηκε μάλιστα ο γιος της έχει ομορφύνει πάρα πολύ τη ζωή της.

«Έχει πλουτίσει τη ζωή μου. Μου μαθαίνει να ξαναβλέπω τον κόσμο με τα δικά του μάτια. Κάθε μέρα τον βλέπω να ρουφάει τη ζωή και να αναπτύσσεται. Κάθε μέρα είναι μια γιορτή γι’ αυτόν. Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά του. Είναι, αληθινά θαυμαστό», είπε, προσθέτοντας ότι ο γιος της, της έχει μάθει πολλά πράγματα.

«Μου θύμισε ότι μπορείς να χαίρεσαι ακόμα και με πολύ απλά πράγματα», είπε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top