Τέλος από σήμερα το αναλογικό σήμα από τον Υμηττό

Τι πρέπει να κάνετε για να μπείτε στην νέα εποχή της τηλεόρασης

Τέλος από σήμερα το αναλογικό σήμα από τον Υμηττό

πρώτη ανάρτηση: 20-07-2012, 00:51

Από σήμερα, 20 Ιουλίου, σταματά η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας από τον Υμηττό. Για να δείτε τηλεόραση, θα πρέπει να προμηθευτείτε -αν δεν το έχετε ήδη κάνει- αποκωδικοποιητή, είτε να στρέψετε την κεραία προς την Πάρνηθα, η οποία θα εκπέμψει με ψηφιακό σήμα αργότερα.

Η διακοπή του αναλογικού σήματος αφορά άμεσα περίπου 4,5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Αρχικά, ψηφιακά θα εκπέμπουν μόνο τα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (Alpha, ANT1, Alter, Μακεδονία TV, Mega, Σκάι και Star), ενώ, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, τα τρία κανάλια της ΕΡΤ (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3) θα εκπέμψουν ψηφιακά από τις 17 Αυγούστου.

Για να δείτε κι εσείς τον νέο κόσμο της τηλεόρασης, θα πρέπει πρώτα να δείτε προς τα πού «κοιτάει» η κεραία σας: αν λαμβάνετε σήμα από την Πάρνηθα δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι, ενώ, αν λαμβάνετε σήμα από τον Υμηττό, πρέπει να προμηθευτείτε έναν αποκωδικοποιητή MPEG4.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για να συνδέσετε τον αποκωδικοποιητή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της DIGEA.​

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top