Σταμάτης Μαλέλης: «Η ανάπτυξη πρέπει να αρχίσει τώρα από την περιφέρεια»

«Έχουμε ξεκινήσει την κοινωνία της αλληλεγγύης των τοπικών κοινωνιών και προϊόντων»

Την πρώτη δημοσκόπηση μετά την δημιουργία της νέας κυβέρνησης σχολίασε ο Σταμάτης Μαλέλης στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα , τους τρόπους ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς ανέφερε την δημιουργία της κοινωνίας της αλληλεγγύης.

«Η υπέρβαση που έκανε ο Φώτης Κουβέλης είναι ιστορική»

«Η υπέρβαση που έκανε ο Φώτης Κουβέλης είναι ιστορική. Ένα αριστερό κόμμα, ένα κόμμα ευθύνης, μπαίνει σε μια κυβέρνηση και παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο κάνοντας μια ιστορική υπέρβαση! Και ο ίδιος ο Κουβέλης το είπε, είμαστε σε ένα κλαδί και αν πέσει το κλαδί θα πέσουμε όλοι μαζί».

Ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχει ένας διχασμός στην ελληνική κοινωνία και το βλέπουμε. Ο κόσμος δίνει μια περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση. Πρέπει γρήγορα να την εκμεταλλευτούμε με σωστά μέτρα και να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη! Που μπορεί να υπάρξει; Στην περιφέρεια! Η Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν αρχίσει να σαπίζουν! Εκεί υπάρχουν πιο αγνά πράγματα. Ανακαλύψαμε παραγωγούς που κάνουν φοβερή δουλειά στον δευτερογενή τομέα. Το κράτος είναι γραφειοκρατικό και δεν βοηθάει. Και μείς πρέπει να ρίξουμε τα φώτα μας σε αυτά τα προϊόντα»!

Που υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης

«Η Κρήτη, η Ήπειρος και η Θράκη είναι τρεις περιοχές που είναι χρυσάφι στην παραγωγή! Οι περιφέρειες αυτές δεν αξιοποιούνται. Παραδείγματος χάριν για την γραβιέρα Νάξου που είναι ονομασία προέλευσης υπάρχουν 500 παραγωγοί. Ξέρετε πόσες οικογένειες ζουν από εκεί»;;

«Η κοινωνία της αλληλεγγύης»

«Μια ομάδα ανθρώπων ξεκινάμε, με τίτλο «κοινωνία της αλληλεγγύης» και με τη βοήθεια όλων των καναλιών όπως έχουμε συμφωνήσει, μια περιοδεία στην επαρχία! Σκοπός μας είναι όλα τα κανάλια να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα, τα προβλήματα των ανθρώπων και την προσπάθεια τους. Τοπικές κοινωνίες που θα είναι δεμένες, και συγκεκριμένα κανάλια, ραδιόφωνα, παραγωγοί να δείξουν το προϊόν τους!Έχετε άλλη απάντηση για την ανάπτυξη; Ο τριτογενής τομέας φούσκωσε στην Ελλάδα, όλοι υπηρεσίες πουλάμε»!

Που πρέπει να πάνε τα χρήματα

«Τα χρήματα πρέπει να πάνε σε δημόσια έργα, αναπτυξιακά έργα, στις τράπεζες και από εκεί να μπουν στην ελληνική οικονομία! Δεν είναι δυνατόν να λένε ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται στο λιανεμπόριο και την οικοδομή; Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε! Και να τα βρούμε τα 11,5 δις θα τα χρειαστούμε του χρόνου! Είναι ένας φαύλος κύκλος, είναι ο μύθος του Σίσυφου».

Αντώνης Σαμαράς

«Πολύ καλή η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στις προγραμματικές. Δεν ήταν μια δεξιόστροφη ομιλία. Ήταν μια ομιλία σε λογικά πλαίσια που έδινε τον τόνο, αλλά όχι όσο έπρεπε στον τομέα της ανάπτυξης. Αυτό που εξοργίζει τον Έλληνα είναι η φοροκλοπή. Χρειάζεται λοιπόν ισχυρός μηχανισμός στις εφορίες. Θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία εκπαίδευσης ικανών ανθρώπων που θα υποδείξει η κάθε υπηρεσία για να γίνουν σωστά οι έλεγχοι! Το κράτος πρέπει να πάρει λεφτά για να μπορέσει να πληρώσει».

Ακόμα, δήλωσε πως «υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Αριστεράς, στο θέμα ιδιωτικοποιήσεων . Έπρεπε από χθες να είχαν βρει τα κοινά σημεία για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε να πάρουμε δάνεια να τα δώσουμε στο δημόσιο»!

Δεν είναι μόνο ο Άκης, κι άλλοι έπαιξαν με τις ελπίδες των ανθρώπων

Ερωτηθείς σχετικά με το χθεσινό αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για την κλήση και των λοιπών μελών του ΚΥΣΕΑ ,ο κύριος Μαλέλης τόνισε πως «από τη στιγμή που έχουν υπογράψει άλλα 5 πολιτικά πρόσωπα θα έπρεπε και αυτοί να καταθέσουν τις δικές τους εξηγήσεις».

Τέλος, υπογράμμισε πως «πολλοί που έπαιξαν με τα όνειρα και τις ελπίδες πολλών ανθρώπων πλουτίσανε με απίστευτη απληστία που σήμερα καλείται ο κόσμος να την πληρώσει. Πρέπει να καταργηθούν συγκεκριμένοι οργανισμοί, ώστε να απορροφήσουν ανέργους Αυτό δυστυχώς που κάνουμε εμείς είναι να ρίχνουμε το χρήμα εκεί που πραγματικά αναπαράγεται το πρόβλημα, στον κρατισμό»!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top