Νίκος Αλιάγας: «Ο Έλληνας έχει ψυχή»

Απαντά σε όλους, όσοι τα βάζουν με τους Έλληνες

Πρώτη ανάρτηση: 10/7/2012 - 23.00​

Είναι ένας ακόμα Έλληνας που εδώ και χρόνια διαπρέπει στο εξωτερικό. Ο Νίκος Αλιάγας όμως αισθάνεται πάνω από όλα Έλληνας και το βροντοφωνάζει. Δηλώνει περήφανος για την καταγωγή του και δεν κρύβει ότι δεν του αρέσει να ακούει αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα από τους Γάλλους ακροατές του.

«Πολλές φορές έχω αισθανθεί άσχημα, ακούγοντας διάφορα σχόλια για την Ελλάδα. Κάνω εκπομπή κάθε μέρα σε τηλεόραση και ραδιόφωνο και κάθε μέρα θα μου την πει κάποιος στον αέρα. Πολλές φορές όχι με κακία. Θα μου πουν ας πούμε ότι η γραβάτα μου στοιχίζει τον προϋπολογισμό της Ελλάδας, κάτι χαζά πράγματα. Κι εγώ τους λέω καλό το χιούμορ, αλλά προσέξτε μην φάτε κι εσείς την τσεκουριά από τη Μέρκελ. Έρχεται την ακούω. Νομίζω θα περάσει κι αυτό, έχουμε δει κι άλλα στην ιστορία μας, έτυχε, ήταν μια κακή συγκυρία για εμάς», είπε.

Μάλιστα δίνει και τη δική του απάντηση σε όποιον τολμά να τα βάλει με τους Έλληνες.

«Ο Έλληνας είναι περήφανος πολίτης, ελέυθερος. Δε φταίει για τους δικούς σας προϋπολογισμούς και προσέξτε μην ταπεινώνετε της Ελλάδα γιατί ίσως γνωρίσετε κι εσείς την ταπείνωση. Το λέω με αγάπη. Δεν σας συμφέρει η Ελλάδα να βγει από το παιχνίδι», τους απαντά.

Δε δίστασε δε να πει ότι οι Έλληνες είναι τα πειραματόζωα της Ευρώπης.

«Υπάρχει μια παρεξήγηση γύρω από εμάς. Δεν έχουν καταλάβει τις πραγματικές ανάγκες του Έλληνα, πώς αισθάνεται. Καταλαβαίνω ότι κάνουν την πολιτική τους όλοι, ίσως και να είμαστε γι’ αυτούς πειραματόζωα, προσπαθούν να βρουν το μέλλον της Ευρώπης, αλλά ο Έλληνας έχει ψυχή, μπορείς να τα πάρεις όλα, την ψυχή όμως δεν μπορείς να την πάρεις», είπε.